• Vrijwilligers reglement

  Regels voor het vrijwilligerswerk bij DOSR.

  Bij besluit van de jaarvergadering van 8 oktober 2012 is ieder senior- en JO19-juniorlid van DOSR verplicht om een bijdrage te leveren aan onze club middels het doen verrichten van minimaal 1 dag/2 dagdelen vrijwilligerswerk per seizoen. Dit kan van alles zijn o.a. bardienst draaien, werkzaamheden op de klussendag, assisteren bij wedstrijden enz.

  De voorkeurstaken dient men op te geven in de voetbal.nl-app of aan de vrijwilligerscommissie vóór 1 oktober van ieder seizoen. vrijwilligerscommissie@dosr.nl

  Heeft men na 1 oktober niets opgegeven dan wordt u een taak voor het verrichten van vrijwilligerswerk opgelegd, dit zijn meestal bardiensten.
  Het is dus van belang dat u vóór 1 oktober uw voorkeurstaak opgeeft via de voetbal.nl-app op uw smartfoon of bij de vrijwilligerscommissie.

  De datum voor de vrijwilligerstaak kunt u zelf via de voetbal.nl-app aangeven.
  U kunt dan zelf de datum bepalen die u het beste uitkomt. Na 1 oktober zal u worden ingedeeld en wellicht op een tijdstip dat het u misschien niet uitkomt. In dit geval kunt u zelf ruilen.

  Bij de taken scheidsrechter en bardienst is het doel om de helft hiervan vóór 1 januari uitgevoerd te hebben. 

  Komt u bij een vrijwilligersdienst niet opdagen dan krijgt u een wegblijf-boete van 50,-- euro welke direct wordt opgelegd na het eerst komende weekend na uw afwezigheid bij uw vrijwilligersdienst. Vanaf die tijd bent u ook niet speelgerechtigd voor een wedstrijd van DOSR tot het tijdstip dat u uw boete heeft voldaan.

  In het korte de afgesproken no-show vrijwilligers procedure:

  • Barhoofd belt 1 x met vrijwilliger die niet is komen opdagen
  • Indien no-show geeft barhoofd, naam vrijwilliger door aan voorzitter kantine, Cees
  • Voorzitter kantinecommissie geeft dit door aan penningmeester voor doorbelasten boete
  • Voorzitter kantinecommissie geeft dit door aan vrijwilligerscommissie, voor opnieuw indienen van vrijwilligersuren voor deze vrijwilliger
  • Penningmeester belast direct boete (uiterlijk maandag) door aan vrijwilliger.
  • Penningmeester controleert op donderdag, uiterlijk vrijdag of vrijwilliger heeft betaald.
   Indien betaald is alles oké.

  Indien niet betaald zie vervolg procedure:

  • Penningmeester benadert vrijwilliger nog een keer over betaling en geeft door aan Algemene Zaken dat er nog niet is betaald.
  • Algemene Zaken geeft door aan aanvoerder dat vrijwilliger taak niet heeft uitgevoerd, boete niet betaald is en dat deze niet mag deelnemen aan de wedstrijd.
  • Algemene Zaken controleert in dat weekend of speler ook daadwerkelijk niet heeft gespeeld.

  Wanneer u echt niet in de gelegenheid bent om vrijwilligerswerk te verrichten het komende seizoen, kunt u dit afkopen met de vrijwilligersbijdrage van 75,-- euro per seizoen.

  Dit reglement is goedgekeurd door de algemene ledenvergadering op 5 september 2018