• Vrijwilligersbeleid DOSR

  Waarom een vrijwilligersbeleid?

  DOSR is een bruisende vereniging. Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud. Dit betekent dat er veel helpende handen nodig zijn. Het wordt jammer genoeg steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en het bestuur van DOSR heeft besloten te stoppen met het betalen van bijvoorbeeld kantinemedewerkers.

  Om deze twee redenen is met ingang van het seizoen 2013-2014 de vrijwilligersbijdrage ingevoerd.
  Dit houdt in dat alle JO19-spelers en senioren minimaal 8 uur per seizoen vrijwilligerswerk doen. Dit wordt bijgehouden door de vrijwilligerscommssie. Mensen die echt geen tijd hebben of geen gepaste functie kunnen vinden kunnen hun bijdrage afkopen. Zij krijgen aan het eind van het seizoen een rekening van € 75,--. We hopen natuurlijk dat we deze aan zo min mogelijk mensen hoeven te versturen.

  Hoe doen we dit en werkt het wel?
  Voor de uitvoering van het vrijwilligersbeleid is een vrijwilligerscommissie opgericht. Deze bestaat uit: Carla Hoogenboom, Wendy Zaal,  Roel van der Zwet (Sr.) en Sigrid Kreike. Zij informeert en werft de mensen, en invertariseert wie, voor welke functie interesse heeft.

  Ook zorgen zij ervoor dat gegevens van vrijwilligers geregistreerd en doorgegeven worden aan de contactpersonen binnen DOSR. Het opgeven van de vrijwilligerstaken loopt via Sportlink. Leden kunnen zelf via de voetbal.nl-app op hun telefoon hun voorkeurstaken aangeven, beschikbaarheid aanvinken en vervolgens in het programma een bardienst of klussendag oid kiezen. Heel makkelijk en dit scheelt veel werk voor de commissie. De uren worden bijgehouden middels een puntensysteem. Klik hier van de handleiding.

  Natuurlijk kunnen ook niet-spelende leden hun steentje bijdragen. Graag zelfs!

  Welke vacatures zijn er?
  In de voetbal.nl app zijn de actuele vacatures te vinden van de klussen die gedaan kunnen worden. Deze variëren van bardiensten draaien tot het wieden van onkruid. Ook het geven van trainingen aan jonge spelertjes of het leiden van teams is mogelijk. Regelmatig ontvangen de spelers die met de bijdrage te maken krijgen e-mails met actuele vacatures. 

  Daarnaast zijn we natuurlijk altijd op zoek naar vrijwilligers om andere bijzondere taken uit te voeren. Deze zijn terug te vinden bij de vacatures.

  Mailadres: vrijwilligerscommissie@dosr.nl

  Bekijk hier het vrijwilligers reglement