• WVC en DOSR gaan een onderzoek starten naar de voor- en nadelen van samenwerking

  Maandagavond 10 december hielden DOSR en WVC gelijktijdig een buitengewone algemene ledenvergadering. De besturen van beide clubs vroegen hun leden toestemming voor het starten van een onderzoek naar samenwerking tussen hen. Met een grote meerderheid van stemmen werd hiermee ingestemd.

  Gezien de veranderende maatschappij, de mogelijke extra kosten die op de clubs af komen, gezien de voorgenomen overdracht van de velden en de ontwikkelingen aan het Sportpad, hebben de buren anderhalf jaar geleden toenadering tot elkaar gezocht. Een speciale stuurgroep, bestaande uit drie leden van elke club, heeft een plan gemaakt op welke manier samenwerking onderzocht kan worden.

  Op dit moment zijn er al informele vormen van samenwerking, zoals gezamenlijke klaverjasavonden en gezamenlijke trainerscursussen. De clubs gaan nu onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van intensievere vormen van samenwerking. Die samenwerking kan bestaan uit een enkel combinatieteam, het samenvoegen van een of meer leeftijdscategorie√ęn, het samengaan van een hele afdeling tot en met de ultieme vorm van samenwerking: een fusie.

  Zes werkgroepen, gevormd door een evenredig aantal leden van beide verenigingen, zullen diverse onderwerpen gedegen in kaart gaan brengen. Het streven is om het onderzoek eind juni 2019 afgerond te hebben. Dan staat een informatieavond gepland om de leden te informeren over de uitkomsten van het onderzoek. De stuurgroep zal op basis van de uitkomsten een advies aan het bestuur geven. Het laatste woord zal uiteindelijk aan de leden zijn.

  Komt er een intensievere vorm van samenwerking tussen beide clubs in de vorm van een gecombineerde voetbalafdeling of zelfs een fusie of blijft alles bij het oude? Alles is mogelijk.

  Meedoen aan een werkgroep? Lees verder voor meer informatie.

 • Bekijk hier de powerpoint presentatie van deze avond