• Peuter-en Kleutersport

 • PK-sport
  Na onderzoek is gebleken dat beweging heel goed is voor kinderen vanaf drie jaar. Sport stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, evenwicht & coördinatie, sociale en motorische vaardigheden en fysieke oriëntatie van uw kind. De gemeente K&B, DOSR en Kinderopvang geven uw kind een basis voor een verder sportrijk leven. 
  Met spelvormen o.l.v. gediplomeerde begeleiders ontwikkelen ze zich richting een sport en sportclub naar eigen keuze vanaf het 6e jaar. 
  Uw kind komt geleidelijk in contact met verschillende sporten, zoals voetbal, tennis, badminton, atletiek en dergelijke. In de ‘allround’ trainingen ontdekt het kind hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren en verkent het zijn/haar talenten.

  Waar bestaat een speluur uit?
  De gevarieerde spelvormen worden aangepast aan de leeftijd. Peuters ontdekken via de speluren de mogelijkheden van verschillende materialen. En voor kleuters is er meer aandacht voor het sportieve element, samenwerking en de regels. We gaan zoveel mogelijk naar buiten, op het grasveldje naast de kantine. Maar bij slecht weer, hebben we een binnen speluur.
  Ook de ouders mogen iedere les even meedoen. Met name voor de 3-jarigen stimuleert dit enorm! Bovendien is het voor de ouders sowieso een gezellig samenzijn waar DOSR extra aandacht aan besteedt.
  Een speluur is telkens anders en bestaat veelal uit verschillende onderdelen. Een uur bewegen, leren omgaan met elkaar en je grenzen verleggen.
   
  Lid worden
  Uiteraard! Dat kan door de inschrijfstrook in te vullen uit onze flyer en deze op te sturen of in te leveren. Of beter Klik hier om digitaal in te schrijven.
  Vul alle velden in! Meld bij opmerkingen dat het om PK-sport gaat. Er zijn twee gratis inloop speluren.
  Minimum leeftijd om deel te nemen is 2,5 jaar indien broer of zus al meedoet, anders is de minimum leeftijd 3 jaar.

  Voor informatie over contributie klik hier.

  Belangrijke datums
  In de jaarplanning staat wanneer er wel/geen lessen zijn, maar ook als er leuke activiteiten zijn zoals de Pietengym, de binnenlessen in Kaskade of de Tweesprong. In de reguliere vakanties zullen er geen speluren zijn. Klik hier voor de jaarplanning 2019-2020 PK sport.

  Begeleiding PK-sport
  Bij PK-sport hebben wij één vaste spelleidster en een spelleidster die invalt.

  Yvanka van Capel (vaste spelleidster)
  Yvanka is werkzaam als zwemonderwijzer bij de Zijl in Leiden. Zij heeft een sportopleiding gedaan en is afgestudeerd als bewegingsagoog en buitensport instructrice. Ook geeft Yvanka al een aantal jaar turnles bij Excelsior. Het werken met kinderen is iets wat zij graag doet. Kinderen aan het bewegen krijgen en ze te zien groeien is iets waar zij veel voldoening uithaalt.

  Sylvia van Capel (vervangend spelleidster)
  Sylvia is moeder van drie kinderen, waaronder Yvanka. Sylvia is werkzaam als onderwijsassistent in de onderbouw op basisschool de Roelevaer in Roelofarendsveen. Daarnaast staat ze komend schooljaar één dag per week voor de klas. Sylvia gaat de lessen vervangen wanneer Yvanka niet aanwezig is.

  Tijdstip speluren 
  De speluren zijn op zaterdag van 9:00u tot 10:00u.

  Aan wie en hoe kan ik vragen stellen hierover?
  Voor meer informatie kunt u mailen naar de PK-sport coördinator Miranda de Koning:  pk-sport@outlook.com of bellen: 06-10316613

   

   

 • Olympische Spellen PK sport DOSR (Peuter Kleuter Sport)
 • Opening seizoen Peuter Kleuter Sport (PK sport) DOSR