Peuter- & Kleuter Sport

Inleiding:
Op deze pagina gaan we nader in op prangende vragen over deze nieuwe sportvorm voor de allerkleinsten. We beantwoorden daarmee de essentiele vragen:  Waarom P&K-sport?,  Waar bestaat een speluur uit?, Wil je lid worden?, Meedoen aan de Olympische Spellen?  Wie zijn de spelleidsters?, Welke tijdstippen beginnen we?, Aan wie en hoe kan ik vragen stellen? Mag ik de flyer of poster?

Waarom P&K-sport?
Na onderzoek is gebleken dat beweging heel goed is voor kinderen vanaf drie jaar. Sport stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, evenwicht & coördinatie, sociale en motorische vaardigheden en fysieke oriëntatie van uw kind. De gemeente K&B, DOSR en Kindopvang geven uw kind een basis voor een verder sportrijk leven. Met spelvormen o.l.v. gediplomeerde begeleiders ontwikkelen ze zich richting een sport en sportclub naar eigen keuze vanaf het 6e jaar. Sport als logisch vast onderdeel van de jeugd!
Onder verantwoordelijkheid van een M/HBOer. Uw kind komt geleidelijk in contact met verschillende sporten, zoals voetbal, tennis, badminton, atletiekl en dergelijke. In de ‘allround’ trainingen ontdekt het kind hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren en verkent het zijn/haar talenten. Uw kind ontwikkelt zich geleidelijk naar een sport naar eigen keuze.

Waar bestaat een speluur uit?
De gevarieerde spelvormen worden aangepast aan de leeftijd. Peuters ontdekken via de speluren de mogelijkheden van verschillende materialen. En voor kleuters is er meer aandacht voor het sportieve element, samenwerking en de regels. We gaan zoveel mogelijk naar buiten, op het grasveldje naast de kantine. Maar bij slecht weer, hebben we een binnen speluur.
Ook de ouders doen iedere les even mee. Met name voor de 3-jarigen stimuleert dit enorm! Bovendien is het voor de ouders sowieso een gezellig samenzijn waar DOSR extra aandacht aan besteedt.
Een speluur is telkens anders en bestaat veelal uit vier onderdelen. Tikkertjesvormen, balspellen, rennen en klimmen. Een uur bewegen, leren omgaan met elkaar en je grenzen verleggen.
 
Wil je lid worden?
Uiteraard! Dat kan door de inschrijfstrook in te vullen uit onze flyer en deze op te sturen of in te leveren. Of beter Klik hier om digitaal in te schrijven.
Vul alle velden in! Geef uw voorkeur aan wat betreft dag. 
Heeft uw kind opvang bij opvang of school, dan kunt u het ingevulde formulier ook inleveren bij de pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. Haast u met opgeven. Indien de groepen volledig gevuld zijn, wordt uw kind op een wachtlijst geplaatst. Er zijn twee gratis inloop speluren.
Er is geen winstbejag: de kosten zijn slechts 7.50 euro per maand! 
Minimumleeftijd om deel te nemen is 2,5 jaar indien broer of zus al meedoet, en 3 jaar wanneer je niet met je grote broer of zus gaat meedoen.
De incasso is 2 keer per jaar, dus een halfjaarlijkse inning van € 37,50. Voor 2 pksporters uit 1 gezin is de halfjaarlijkse inning €62,50 (€12,50 p/m)

Belangrijke data PK-sport
Op sommige dagen is er geen pk-sport dit seizoen. Noteer dat in uw agenda! Het uitvaldagen zijn gebaseerd op de gangbare schoolvakanties…

20, 23 september (springkussenfestival en kermis)
18, 21 oktober (herfstvakantie)
27, 30 december (kerstvakantie)
3, 5 januari (kerstvakantie)
28 februari (voorjaarsvakantie)
3 maart (voorjaarsvakantie)
28 spril (meivakantie)
2, 6, 9, 12 mei (meivakantie)
Zomerstop?

Meedoen aan de Olympische Spellen?
We eindigen elk seizoen met een knalfeestje! Dan organiseren we de open K& B Olympische Spellen. Leden gaan voor, maar verder is iedereen welkom. Hou die dag dus vrij!

Wie zijn de spelleidsters?

Yvanka Capel: Ik ben bijna klaar met mijn opleiding ROI sport en bewegen,
Hit zou dan ook prima aansluiten op mijn opleiding.Het werken met kinderen is iets wat ik graag doe.Kinderen aan het bewegen krijgen en ze te zien groeien is iets waar ik veel voldoening uit haal.

Welke tijdstippen beginnen we?
Tijdstip Speluren zijn om 14.30 uur op de woensdagen. En om 9.30 uur op zaterdag.

Aan wie en hoe kan ik vragen stellen hierover?
Voor meer informatie kunt u mailen naar ons contactpersoon Edwin Valentijn:  pk-sport@outlook.com of bellen: 06-53255097

Zonder succes daarmee bellen naar initiator Ron van der Lem: 06-46136067 PR-commissie: pr@dosr.nl
Wilt u de flyer of poster voor school, buurtgenootjes  e.d.?

 

Klik hier voor de flyer (PDF)
 

Klik hier voor het artikel in het witte weekblad

 

DOOR OEFENING STERK ROELOFARENDSVEEN