• Olympische Spellen K&B

  55 K&B-atleten actief op DOSR terrein
  1e Editie Olympische Spellen vlekkeloos verlopen

  Op het terrein van Roomskatholieke SPORTvereniging  DOSR langs het Sportpad van De Veen was het j.l. zaterdag een gezellige drukte. Honderden mensen, van wel heel jong tot wel heel oud beleefden daar een sportieve middag. In de namiddag vond daar de eerste editie plaats van de Olympische Spellen van onze gemeente, oftewel de Olympische Spelen voor kleuters en peuters.
  Om precies twee uur in de middag verscheen een lange stoet van mini-Tuitertjes-Gennips-Geesinks-Heemskerks vanuit de kleedkamers van DOSR. Het grut liep gedwee achter het luidruchtige fanfare korps aan. Er werd een ereronde gemaakt op het eerste veld. Voor de tribune werd even stilgehouden. Daar werd door de speciaal ingevlogen hoffotograaf van het Witte Weekblad, Rob Joore, een statieportret gemaakt van het hele spul. Mensen, wat zou het toch mooi zijn als we die foto over twintig jaar weer bekijken en we zo'n drie echte Olympiërs er uit kunnen vissen!!!
  Nu kijken we wel heel ver vooruit. Laten we teruggaan naar de 15e april. De stoet vervolgde zijn weg terug richting bestuurskamer, waar burgemeester Marina van der velde-Menting een warme toespraak hield en de 1e editie van de O.S. van K&B officieel opende. Ze benadrukte nog even het belang van deze sportvorm: het in beweging brengen van jeugd (goed voor de fysieke en psychische ontwikkeling) en ook die van hun ouders (...)
  Na de ceremonie werd er in roulatievorm naar hartenlust gesport (lees 'gespeeld'). Atleten van deze leeftijd hebben namelijk een spanningsboog van tien seconden. Zo'n kleine Heemskerk vindt namelijk een paardenbloem op het veld net zo belangrijk als een bal. Tussen de sportelementen was er ook veel ontspanning in het programma opgenomen. Kindkracht bijvoorbeeld was vertegenwoordigd met een teken/speeltafel waar je o.a. eenden kon vangen in een teil. In de kantine was een knutselhoek waar je je eigen medailles kon samenstellen. Buiten was er een springkussen waar ook oudere jeugd zich te goed aan deed. St Christofus (o.a. Ria Bouwmeester) leverde de EHBO. Ook was er een tafel met louter gezonde snacks. Die tafel was aangeboden door supermarkt Plus. Er was zelfs een heus perscentrum waar Rob Joore zijn geschoten foto's meteen via een groot scherm wist te presenteren.
  Aan alle Olympische ingrediënten was gedacht. Zo klonken de tonen van Chariots of Fire door het complex en kon worden gesalueerd bij de tonen van het Russische en Amerikaanse volkslied. In de keuken was de brigade van Anja Du Prie actief om de atleten een dopingvrije 'aftersports' meal voor te toveren. Dure woorden zijn dit voor superlekkere patatten.
  De al eerder genoemde fanfare sloot die middag het sportgebeuren af. In het clubgebouw schonk wethouder Sport/Jeugd Henk Hoek elke atleet een groepsfoto en een speciaal getekende certificaat van deze memorabele sportdag in onze gemeente. Kleuter- en peutersport is bij DOSR 'booming business'. Momenteel levert het al ruim een kwart van de jeugdleden op. En het is nog immer groeiende. Wellicht kan het een herstart vormen van een damesafdeling....
  Met hulp van ijzersterke HBO-spelleidsters als o.a. Irma van Dijk biedt DOSR de jeugd van K&B hiermee een goede start voor een sportief leven (opgave via pk-sport@outlook.nl<mailto:pk-sport@outlook.nl>) . En DOSR mag zich prijzen met een nieuw organisatietalent: Nina Tortuella, moeder van atleet Ruben. Voor clubs altijd belangrijk zulke kanjers in huis te hebben. Tortuella is er mede schuldig aan dat de Olympische Spellen al bij de eerste uitvoer een succes is gebleken en uiteraard een nog meer spetterend vervolg zal krijgen volgend jaar. 

  Meer foto's, klik hier

  Met een inspirerende inswinger,

  Ron van der Lem
  Bestuurslid Public Relations
  r.k.s.v. Door Oefening Sterk Roelofarendsveen