Gelijkspel DOSR1 voelt als nederlaag Zo 8 okt

Gelijkspel DOSR voelt als nederlaag

Een repeterend verhaal doet zich in het begin van dit seizoen voor bij DOSR: elke wedstrijd tot nu toe laat het kansen liggen om meer punten te halen. Zo ook uit bij AVV Alphen, waar de Veenders sterker waren dan de gastheren, maar de overwinning diep in blessuretijd uit hun handen zagen glippen.

DOSR miste in Alphen aan den Rijn twee verdedigers die vorige week nog een basisplaats hadden: Jakko Cats en Bram Reijnders. Dennis van der Geest en Jordy Klein kregen een basisplaats toebedeeld van Thomas Duivenvoorden, waarop Sven van der Meer een linie zakte en plaatsnam in het hart van de defensie.

DOSR begon goed aan de wedstrijd en pakte een vroege voorsprong. Na 9 minuten spelen werd een voorzet van Lesley van der Meer door Dave Fennes verlengd tot bij Julian Dobbe. Met een harde, droge knal passeerde hij doelman De Vries in de korte hoek: 0-1. Ongeveer 10 minuten later leek diezelfde Dobbe de score na een goede combinatie te verdubbelen, maar zijn doeltreffende schuiver werd afgekeurd wegens buitenspel.

DOSR had de touwtjes stevig in handen in de eerste helft en had de marge eigenlijk al moeten vergroten. Een corner werd door een verdediger van AVV Alphen bijna in eigen doel gekopt, maar de thuisploeg wist een paar hachelijke momenten te overleven.

DOSR had zichzelf voor rust niet verder beloond voor het goede spel en kreeg de rekening hiervoor na 20 seconden in de tweede helft gepresenteerd. Een korte terugspeelbal van Lesley van der Meer kwam nog wel aan bij doelman Mike van Vliet, maar hij schoot de bal tegen de toegesnelde Ali Sina aan, waarna de bal precies in het doel belandde: 1-1.

AVV Alphen zette in de tweede helft meer druk vooruit en probeerde het DOSR lastiger te maken, maar de rood-gelen bleven de bovenliggende partij. Fennes en Dobbe kregen mogelijkheden en Sven van der Meer zag zijn vrije trap gekeerd worden. Na ongeveer 80 minuten spelen wist DOSR verdiend weer aan de leiding te komen. Een verre uittrap van doelman Van Vliet werd door Fennes met een lob over de keeper tot assist gepromoveerd.

DOSR verzuimde de wedstrijd vervolgens in het slot te gooien, maar wist de thuisploeg goed van zich af te houden. Toch ging het in extremis nog mis voor de Veenders. Diep in blessuretijd kreeg Jordy Klein een onterecht gegeven vrije trap tegen en met zijn tweede gele kaart van de middag moest hij het veld verlaten. De bal werd door de Alphenaren ingebracht en belandde na een scrimmage voor de voeten van Aatif el Bouny. Kiezelhard schoot hij de de bal binnen: 2-2.

Alhoewel vrijwel iedereen dacht dat de blessuretijd inmiddels verstreken was, kreeg de uitblinkende Dobbe nog een grote kans om zijn ploeg alsnog de eerste driepunter van het seizoen te bezorgen. Na een knappe actie vond hij echter de snel uitgekomen De Vries op zijn weg. De puntendeling was zodoende een feit.

Wederom dus een fikse domper voor de ploeg van Thomas Duivenvoorden. Na 3 gespeelde wedstrijden zijn er 2 punten verzameld en dat hadden er meer kunnen en ook moeten zijn. Volgende week ontvangt DOSR het hoog aangeslagen VUC op sportpark Alkemade Oost in de jacht naar de eerste overwinning van het seizoen.
 

Meer verslagen

Week 22
28/05DOSR 1 Zondag1 - 1DSOV
Week 21
22/05TAVV JO11-11 - 5DOSR JO11-1 (E1)
Week 20
20/05Foreholte 12 - 0DOSR 1 Zondag
19/05DOSR JO9-5 (F5)12 - 4Kickers'69 J09-3
14/05DOSR 1 Zondag0 - 3GDA
Week 18
05/05Alphen JO11-1 2 - 12DOSR JO11-1 (E1)
Week 17
24/04DOSR JO11-1 (E1)4 - 3Nieuwkoop JO11-1
Week 16
22/04ROAC 10 - 0DOSR 1 Zondag
22/04DOSR JO9-5 (F5)4 - 8WVC J09-3M
16/04DOSR 1 Zondag0 - 0RKDEO
DOOR OEFENING STERK ROELOFARENDSVEEN