DOSR doet zichzelf tekort tegen tien man van KDO Zo 1 okt

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft DOSR zichzelf ernstig tekort gedaan door tegen promovendus KDO tegen een onnodige nederlaag aan te lopen. Na de eveneens teleurstellende seizoensouverture bij HVV (2-2) bevindt DOSR zich in de onderste regionen van de ranglijst. DOSR opereerde tegen KDO in dezelfde samenstelling als de week ervoor. Mark van Diemen, Luc van der Lem en Sow Alagi bevinden zich nog in de lappenmand bij de rood-gelen. Vooraf was het vertrouwen groot: DOSR was sinds oktober 2016 ongeslagen in eigen huis. De start was desalniettemin dramatisch. DOSR had de bal nog nauwelijks in bezit gehad, of de bal lag al achter doelman Mike van Vliet. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door Nino Wesselman nog enigszins verwerkt, maar belandde daardoor precies op het hoofd van de opgekomen linksback Mitchel Smits. Met een gerichte kopbal in de verre hoek zette hij de bezoekers na 50 seconden spelen op voorsprong: 0-1.

De eerste helft was sowieso niet goed van de kant van DOSR. Toch kreeg Guido van der Meer een levensgrote kans om de thuisploeg op gelijke hoogte te zetten. Na een slippertje bij KDO achterin stuitte hij van dichtbij echter op de doelman. Achterin kwam DOSR goed weg toen de doorgebroken Joeri Stange de meegelopen Jesse Stange dermate slordig bediende dat Bram Reijnders nog in kon grijpen. Aan de andere kant kreeg Dave Fennes namens de Veenders twee kopkansjes, maar deze wist hij niet te verzilveren. Na 40 minuten spelen moest KDO met 10 man verder, nadat spits Mathijs van Rijn naar aanleiding van een harde charge op Sven van der Meer zijn tweede gele kaart van de middag kreeg voorgehouden. Van de ontstane overtalsituatie wist DOSR nog voor rust te profiteren. Een goed aangesneden corner van Guido van der Meer werd door Dave Fennes bij de eerste paal binnengekopt: 1-1.

De tweede helft had een eenzijdig spelbeeld, zoals je dat zou mogen verwachten met 11 tegen 10. DOSR zocht de aanval en probeerde een gaatje te vinden in de Kwakelse defensie, terwijl de bezoekers met de gebroeders Stange gokten op een snelle uitval. DOSR speelde ditmaal een betere tweede helft dan vorige week tegen HVV, toen het ook 50 minuten met een man meer speelde, maar nauwelijks kansen wisten te creëren. Guido van der Meer en Nino Wesselman kregen goede schietkansen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar beiden zagen hun inzetten geblokkeerd worden. Invaller Jeroen Disseldorp leek 10 minuten voor tijd op de bevrijdende 2-1 af te stevenen, maar hij werd na zijn fraaie actie op het laatste moment bijgehaald door een KDO-verdediger. De grootste kansen van de wedstrijd waren echter voor Julian Dobbe. Bij zijn eerste kans kwam de aanvallende middenvelder na een goede pass van Mauro Wesselman alleen voor doelman Jesper Oudshoorn, maar hij mikte over. Kort daarna was Dobbe opnieuw dichtbij na een doorgekopte bal van Dave Fennes. De thuissupporters hadden het gejuich al ingezet, maar de bal belandde in de verkeerde kant van het net.

Langzamerhand begon de tijd weg te tikken en leek KDO met een punt weg te komen, ware het niet dat de ongeschreven voetbalwet in werking trad. Na een vastgelopen aanval van DOSR wist KDO Jesse Stange te lanceren. In eerste instantie werd zijn voorzet geblokt door Lesley van der Meer, waarbij de bal terugkwam tegen de hand van de aanvallers van de bezoekers. Scheidsrechter Mank zag dit echter over het hoofd en liet doorspelen, waarna de tweede voorzet Joeri Stange in staat stelde eenvoudig binnen te tikken: 1-2. Met nog vijf minuten te spelen moest DOSR plotseling op zoek naar de gelijkmaker in plaats van naar de voorsprong. Jordy Klein werd ingebracht als pinchhitter, maar de thuisploeg wist geen gelijkmaker meer te forceren en zag KDO met de volle buit uit de Veen vertrekken.

Ondanks dat DOSR een slechte eerste helft speelde, was de uitgangspositie in de rust toch goed te noemen. In de tweede helft deed DOSR zichzelf echter tekort door de gecreëerde kansen niet in goals om te zetten. Zodoende hebben de rood-gelen slechts één punt na twee gespeelde wedstrijden, terwijl er in beide wedstrijden volop kansen lagen om de volle buit binnen te halen. Volgende week gaat de ploeg van Thomas Duivenvoorden bij AVV Alphen op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Afgelopen seizoen wist DOSR de Alphenaren in de nacompetitie in een tweeluik nog over de knie te leggen.

Hier de foto's.

Meer verslagen

Week 12
19/03Teylingen1 - 0DOSR 1 Zondag
Week 10
11/03DOSR 1 Zondag2 - 1TAC '90 1
11/03DOSR JO11-1 (E1)3 - 2Alphense Boys JO11-1
10/03Soccer Boys8 - 7DOSR JO9-1 (F1)
10/03Alphia J09-55 - 6DOSR JO9-5 (F5)
Week 08
25/02DSOV3 - 1DOSR 1 Zondag
Week 07
18/02DOSR 1 Zondag2 - 1Alphen 1
17/02DOSR JO11-1 (E1)1 - 4ARC JO11-2
Week 06
11/02VUC 13 - 0DOSR 1 Zondag
10/02DOSR JO11-1 (E1)6 - 1RCL JO11-2
DOOR OEFENING STERK ROELOFARENDSVEEN