Dik verdiende winst voor E3 Di 14 mar

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Kagia op het programma. We hebben al 2 wedstrijden daar gespeeld dit seizoen en dat was ons niet zo goed bevallen. Ook vorig jaar hadden we erg veel moeite met Kagia. Ze scoren vresseljk makkelijk tegen ons. Het leek wel een soort angstgegner te worden! Na de super tweede helft van vorige week was het vertrouwen er om hier verandering in te brengen. Met de linies wat dichter op elkaar zou het toch moeten lukken om ervoor te zorgen dat Kagia niet zo makkelijk bij ons scoort? Met de opdracht de 0 te houden gingen de jongens het veld op. Sander begon in de goal en Levi, Max en Jan moesten ervoor zorgen dat de jongens van Kagia niet zo makkeljk op doel zouden kunnen schieten. Met Joeri op het middenveld en Roemer, Mats en Jesper in de voorhoede waren we er klaar voor. De goed oplettende lezer heeft nu nog een naam gemist.....Robert was er niet. Hij was helaas nog ziek en kon er niet bij zijn. Ook Ed had andere verplichtingen dus Ron nam het stokje weer over.
Er werd keihard gewerkt. Joeri heeft heel wat kilometers af mogen leggen. De voorhoede kreeg regelmatig wat kansjes, de keeper van Kaga stond er niet voor niets! Jan heeft het verdedigen helemaal ontdekt en zijn mannetje ging zelfs halverwege de eerste helft boos en gefrustreerd het veld af! Levi was weer een rots in de branding en Max liet zijn tegenstander(s) geen centimeter  ruimte. Toch mocht Sander nog wel een paar mooie reddingen doen en hoefde niet te vissen! Met 0-0 gingen we de kleedkamer weer in. Daar kregen de jongens er nog een opdracht bij: niet alleen de 0 houden maar ook nog zelf scoren.
Met Max op doel en Joeri, Levi, Mats en Jan stond de achterhoede als een huis en gingen we snel in de aanval. Kagia had hier niet zoveel antwoord op. Alleen de paal en de lat stonden een paar keer in de weg. Een hand van een speler van Kagia zat ook nog in de weg. De penalty leverde helaas geen doelpunt van ons op. Onze linksscoor Roemer maakte de ene rush na de andere langs de lijn en gaf goede voorzetten. Bij iedere terugkaatsende bal van keeper, lat of paal was hij er ook als de kippen bij en zo kwam het dat zijn grote wens in vervulling ging: hij scoorde de 1-0!!! Iedereen ging uit zijn dak!
We bleven de druk houden op Kagia. Na een mooie pass langs de lijn van Jan kon Roemer met de bal aan de voet op de goal af. Zijn schot op doel werd weggebokst door de keeper. Maar Sander was heel alert. Zijn schot op doel belandde op de lat. Toen pikte Jesper de bal op en knalde hem erin! 2-0 wauw!!! Kagia wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Wij probeerden iets te veel de druk naar voren te houden en daardoor ontstond er toch wat ruimte voor Kagia. Max kon nog een aantal keer redden maar moest uteindelijk toch een keer vissen. Wij bleven de aanval zoeken, maar Kagia ook! Daardoor bleef het spannend tot op de laatste minuut. Het gejuich was oorverdovend  toen de scheidsrechter affloot. Gewonnen met 2-1!!
Ron en Marlies

 

 

Meer verslagen

Week 07
18/02DOSR 1 Zondag2 - 1Alphen 1
17/02DOSR JO11-1 (E1)1 - 4ARC JO11-2
Week 06
11/02VUC 13 - 0DOSR 1 Zondag
10/02DOSR JO11-1 (E1)6 - 1RCL JO11-2
Week 05
04/02DOSR 1 Zondag1 - 1HVV 1
Week 04
28/01RKDEO 10 - 1DOSR 1 Zondag
Week 50
17/12DOSR 1 Zondag3 - 1Foreholte 1
17/12VEP JO11-12 - 3DOSR JO11-1 (E1)
Week 48
03/12DOSR JO11-1 (E1)3 - 3Xerxesdzb JO11-3
03/12DOSR 1 Zondag0 - 1ROAC 1
DOOR OEFENING STERK ROELOFARENDSVEEN