Mededelingen voor de jeugdafdeling

Mededelingen voor de jeugd

Indeling seizoen 2017/2018

Vanaf half maart elk jaar start voor ons als TC de voorbereiding  voor het nieuwe seizoen wat betreft de  team indelingen. We beginnen met de aantallen spelers per leeftijdsgroep. Ondanks dat dit natuurlijk best nog veranderd is het alvast wel belangrijk een goed beeld te krijgen met hoeveel teams we het seizoen verwachten te starten. Ook de inschrijvingen bij de KNVB, hoeveelheid leiders en trainers en het trainingsschema hangt hier allemaal aan vast. Begin April starten dan de gesprekken met de leiders en de trainers. Hoe is het afgelopen seizoen gelopen, hoe hebben de spelers zich ontwikkeld en hoe kunnen we voor het volgend seizoen weer iedereen zoveel als mogelijk op en met zijn eigen niveau laten spelen.
Sta je nog niet ingedeeld in deze eerste opzet als vrijwilliger, geen nood want we hebben echt nog genoeg mensen nodig. Voor komend seizoen  hebben we nog verschillende vacatures open staan dus schroom niet om contact met ons op te nemen.
Wat betreft de team indeling willen we wederom benadrukken dat het hier om een voorlopige indeling gaat waarvan de standaard teams, selecties zijn waarvan de samenstelling in de eerste maanden nog kan en gaat wisselen. Ook hebben we gelukkig altijd te maken met nieuwe aanmeldingen die wellicht ook nog verschuivingen teweeg kunnen brengen.
Dit jaar een bijzondere situatie bij de JO19 en de JO17. Beide groepen waren te groot voor 2 teams en te klein voor 3 teams. Na een weloverwogen besluit en goede communicatie tussen de diverse spelers is daar een prachtige JO19-3 uitgekomen. Top gedaan mannen en keurig mee gedacht. Wij zijn er van overtuigd dat dit veruit de beste oplossing is, en dat dit voor iedereen het voetbal plezier in totaliteit weer zal vergroten.
Ook spelen er vanuit de KNVB een aantal zaken en veranderingen waar we op in moeten spelen dit seizoen.  Alles is gebaseerd op meer spelplezier, meer balcontacten, kleinere ruimtes en een betere basis leggen wat betreft de sportiviteit. Voor dit seizoen betekent dat, dat de jongste jeugd anders gaat spelen. Naast de aantallen per team (6 tegen 6) wordt ook het veld kleiner. Er wordt niet meer met een echte scheidsrechter gewerkt maar men gaat meer uit van spelbegeleiding. Van ouders wordt ook verwacht dat ze meer afstand houden en de kinderen lekker hun gang laten gaan.  Op onze open dag op 26 augustus zullen we hier meer uitleg over geven en ook middels een demonstratie wedstrijd laten zien hoe de nieuwe vorm bedoeld wordt. Het zal wel even wennen zijn, ook voor ons, maar over een paar maanden weten we waarschijnlijk niet beter.

Vorig jaar hadden we bij de start van het seizoen 252 jeugdleden. Op dit moment hebben we er 260.

Voor de JO9  hebben we op dit moment 47 spelers en we gaan vooralsnog uit van 6 teams.
Voor de JO11 hebben we op dit moment 36 spelers en we gaan vooralsnog uit van 4 teams. 
Voor de JO13 hebben we op dit moment 52 spelers en we gaan uit van 4 teams.
Voor de JO15 hebben we op dit moment 54 spelers en we gaan uit van 4 teams.
Voor de JO17 hebben we op dit moment 30 spelers en we gaan uit van 2 teams.
Voor de JO19  hebben we op dit moment 41 spelers en we gaan uit van 3 teams.

Naast de team indelingen staat ook het trainingsschema op de site waar ook de eerste trainingstijden nogmaals worden vermeld. Let goed op wanneer je eerste training begint.
Vanuit de technische commissie wensen we jullie allemaal een hele prettige vakantie en gaan we vanaf half augustus  er weer alles aan doen om het voor iedereen weer een fantastisch seizoen te maken.
De Technische commissie.
 

DOOR OEFENING STERK ROELOFARENDSVEEN