• Jordi nu als fysiotherapeut bij het eerste!

  Hij speelde jaren voor ons eerste team en was voor velen misschien een tijdlang de beste: de inmiddels 24 jaar ‘oude’ Jordi Jonkman is weer betrokken bij de selectie van onze club. Nu in een geheel andere hoedanigheid.  Hoe en wat gaan we even aan hem zelf vragen.

  Hoe veel jaar heb je ook alweer bij DOSR gevoetbald? ‘Vanaf mijn zevende. Mijn vader had me op de verkeerde club gezet (??). Kon hij ook niet weten. Als laatste jaars F-junior ben ik toen alvast een jaar in de E-junioren gaan voetballen bij mijn grote vriend Jaimy van der Meer. ‘

  Na de junioren heeft hij het vier jaar volgehouden in de selectie van DOSR. Door blessureleed heeft hij naar eigen zeggen meer langs de kant gestaan dan binnen de lijnen. Toch in competitieverband tegen de twintig doelpunten uit gekomen als linksbuiten.

  Zit het voetballen er op? ‘Zeker niet. Vorig jaar heb ik me aan mogen sluiten bij de mannen van het derde. In dat debuutjaar hebben we overtuigend de titel gepakt in de reserve 4e klasse. Momenteel beproeven we ons geluk een klasse hoger. ‘

  Afgelopen februari heeft hij zijn Bachelor Fysiotherapie afgerond.  ‘Momenteel ben ik bezig met de opleiding Osteopathie. Uiteindelijk word ik dan natuurlijk osteopaat. Voor mezelf zeggen die titels niet zo gek veel. Je bent in de eerste plaats therapeut en daarin blijf je jezelf ontwikkelen op verschillende gebieden. Ik beoefen in feite al het vak wat ik graag wil doen. ‘

  Wat doe je momenteel buiten DOSR om?  Sinds april ben ik als ZZP’er werkzaam bij het Therapeutisch Centrum Leiderdorp. Daar ben ik te vinden op de dinsdag en vrijdag. De andere dagen gebruik ik om ervaring om te doen in de vorm van waarnemingen. In november zal ik voor onbepaalde tijd starten bij Fysiotherapie de Aker in Amsterdam Nieuw-West.

  Vanaf november neemt hij de taken van Jeroen Pisart over op de dinsdagavond als verzorger. Een breed takenpakket dus: Van enkels tapen tot reanimeren en van een hamstring scheurtjes diagnosticeren tot dat laatste stukje sport specifiek trainen.

  ‘In principe werk ik dan zelfstandig, maar dat betekent niet dat we niet samen werken. Dit jaar zal dat nog met Maxime zijn en voor volgend jaar zoeken we nog iemand die mij wil ondersteunen.
  In de praktijk in Leiderdorp werk ik veel samen met Duco Kanij en Joanke Boon.’

  Wat is de grote uitdaging in je vak? "De grootste uitdaging in mijn vak is om elke dag van begin tot eind dezelfde focus te behouden. Je wilt ten allen tijden dezelfde kwaliteit zorg blijven leveren aan iedereen. Daarnaast is iedereen uniek en heeft dus ook een andere individuele benaderingswijze nodig. Dat puzzelen, passen en meten is soms moeilijk, maar dat maakt het wel een ontzettend gaaf vak."

  Waar wil je graag heen met DOSR? ‘Binnen de medische staf van DOSR wil ik uiteindelijk graag dat elke therapeut dezelfde manier van behandelen hanteert. Ook voor de spelers zal er dan een eenduidiger protocol na geval van blessureleed volgen. Nu loopt er nog te veel langs elkaar heen. Uiteindelijk zal dit de communicatie binnen de staf ook makkelijker maken. Ik hoop daar mijn steentje aan  bij te kunnen dragen, zodat we elke zondag met de sterkste twee elftallen op pad kunnen. ‘

  Fijn dat Jordi weer zo nadrukkelijk een rol vervult bij de club en we hopen nog heel lang daar gebruik van te mogen maken.