• Fusie update 6 - maart 2020, Alles over het samenvoegen van de jongensjeugd

  In deze update als enig onderwerp het samenvoegen van de jongens jeugd.

  Met ingang van het volgende seizoen gaan de jongens en meisjes die spelen in de JO8 tot en met de JO19 gezamenlijk voetballen. Dat betekent dat er in elke leeftijdsklasse meerdere teams kunnen worden gevormd, waardoor we alle spelers en speelsters op hun eigen niveau kunnen laten voetballen.

  De huidige WVC jongens jeugd leden en meisjes die bij de jongens voetballen of gaan voetballen blijven lid van WVC. Ze worden echter wel zichtbaar in de Sportlink omgeving van DOSR. Sportlink is het programma waarmee de KNVB werkt en waar de wedstrijdzaken worden geregeld. 

  Ouders / verzorgers van de bovengenoemde WVC-jeugdleden hoeven dus niets te doen, de zonen en dochters blijven WVC lid, zij gaan alleen in een samengesteld team voetballen! Dat onder de naam voetbalcombinatie DOSR / WVC. 

  Wel eist de KNVB dat we allemaal in hetzelfde tenue spelen (ook omdat ze allemaal onder 1 Sportlink vallen) en hier is gekozen voor het DOSR-tenue omdat DOSR nu eenmaal meer jongens jeugd leden heeft. Dan hoeven dus minder leden om te turnen van tenue. Vanzelfsprekend gaan we regelen dat dit zonder kosten kan gebeuren. Over kosten gesproken, de contributie zal ook worden gelijkgeschakeld. 

  De indeling van de teams is in handen van de technische commissies van beide clubs, die inmiddels al diverse keren bij elkaar hebben gezeten. Op 15 april, op de informatieavond over de voortgang van de fusie, gaan deze commissies uitleggen hoe de procedure loopt. Wel zijn voor alle leeftijdsgroepen al co√∂rdinatoren benoemd, de organisatie wordt dus professioneel opgezet. Op vrijdag 8 mei is er ook een ouderavond voor alle jongens en meisjes van JO15, JO17 en JO19 en op vrijdag 15 mei voor alle jongens en meisjes van de JO9, JO11 en JO13.  

  Zoals jullie al in de vorige update hebben kunnen lezen, is op zaterdag alleen de kantine van WVC open. Dat wordt dus het centrum van de activiteiten. Het besluit om de kantine van DOSR op zaterdag te sluiten is genomen om te komen tot 1 organisatiecentrum voor alle wedstrijden op zaterdag. Het is namelijk niet te doen om alle wedstrijden op zaterdag te organiseren en te regelen als men niet van 1 organisatiecentrum uitgaat.  

  Op zaterdag wordt er wel gebruik gemaakt van de kleedkamers en materiaalhok van DOSR.