• Fusie jeugd DOSR en WVC officieel van start

  Volgend seizoen speelt de jeugd van de voetbalverenigingen DOSR en WVC voor het eerst in de geschiedenis samen. Zaterdag 20 juni was de kick-off bij voetbalvereniging DOSR. Alle jeugdtrainers tekenden voor het nieuwe seizoen en daarmee is de fusiecombinatie SJO DOSR/WVC officieel van start gegaan. 

  Dit seizoen zet fusiecombinatie DOSR/VWC de eerste stap en worden de jeugdelftallen van beide verenigingen samengevoegd. Het gaat om 411 jeugdleden. De senioren en de dameselftallen volgen een jaar later; dan wordt de fusie afgerond. Afgelopen maanden is er druk vergaderd en dat proces is volgens Don van der Meer van de Technische commissie goed verlopen. „De klik was er en onze visies liggen niet ver uit elkaar.”

  Bij het samenstellen van de nieuwe teams zijn direct voordelen behaald. Zo heeft elke leeftijdscategorie nu een eigen coördinator en dat is voor beide clubs nieuw. Hierdoor kan er beter gestuurd worden. Ook is gebleken dat er geen aantallenproblemen meer zijn. Don: „Het is elk jaar een puzzel om alle teams rond te krijgen. Dat verliep nu veel beter.” Bij de jeugdtrainers en de overige commissies van de vereniging is er een goede mix aanwezig van mensen van DOSR en WVC. 

  Ron Langhout, verantwoordelijk voor het technische beleid, hield tijdens de kick-off ook een praatje. „Als club moet je weten hoe je wilt gaan voetballen. Dat moet al bij de jeugd doorgevoerd worden. Het doel is om uiteindelijk tweede klasse te gaan spelen en dat zullen wij altijd met eigen spelers moeten doen. Dan moet je wel een goed plan hebben.” Er zullen technische doelstellingen geformuleerd worden, om zo de jeugdspelers te vormen. 

  Niet alleen de jeugdtrainers zetten afgelopen zaterdag hun handtekening. Ook hoofdtrainer Marcel Vondeling tekende een jaartje bij voor DOSR. Zijn eerste jaar verliep goed, met name de tweede helft van het seizoen. Die lijn hoopte hij vorig seizoen voort te zetten, maar dat lukte niet. Marcel: „We hadden ook wel pech en hadden met veel blessures te maken. Hierdoor was er minder scorend vermogen. Er was geen één wedstrijd dat we echt onderdeden voor de tegenstander, dus dat is positief. De wisselwerking tussen het team en mij is goed, de chemie is er nog en we gaan er weer een jaar voor. Ik wil dit jaar top 5 gaan spelen.”

   

  Foto's: Barbara van der Zwet

 • Bekijk alle foto's