• DOSR wint met ruime cijfers van HMSH

 • DOSR wint met ruime cijfers van HMSH

  DOSR heeft onder ietwat troosteloze omstandigheden (zwaar veld, geen publiek) met ruime cijfers gewonnen van het Haagse HMSH. DOSR kwam al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong en breidde de voorsprong in de tweede helft uit naar 4-0. Hoewel er geen publiek aanwezig was, konden de trouwe supporters middels een livestream meegenieten van de overwinning van de Veenders.

  DOSR startte in dezelfde opstelling als tegen Altior (1-2). Hoofdtrainer Vondeling zag geen reden om zijn elftal aan te passen.
  DOSR had over de gehele eerste helft de controle. HMSH zakte in en kon ook hoger op het veld geen druk krijgen op de Veenders. Hoewel DOSR veelvuldig de bal had waren de Veenders de eerste twintig minuten te onrustig aan de bal om daadwerkelijk kansen te creëren. Nadien was het snel raak, een voorzet van Jasper van der Haven werd matig weggewerkt door een HSMH-verdediger en Guido van der Meer volleerde knap binnen: 1-0. Even later kon Joey van der Geest alleen op de keeper af na goed druk zetten van Job Hoogervorst, maar de spits wist dit buitenkansje niet te verzilveren.

  Snel daarna kwam Van der Geest wél op het scorebord; uit een corner werd de kopbal van Damian Hoogenboom nog van de lijn gehaald, maar kon Van der Geest vervolgens op 5 meter van de goal eenvoudig binnen knikken: 2-0.

  In de tweede helft viel hetzelfde spelbeeld te zien: DOSR controleerde en HMSH was niet bij machte om een kans te creëren. Vroeg in de tweede helft was er een grote kans voor Job Hoogevorst na een lange bal, maar de middenvelder schoot de bal met links naast het doel. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de goal van de ingevallen Nadal Wesselman. Wesselman draaide zich knap vrij op randje zestien en krulde de bal strak in de verre hoek.

  Daarna deed de ingevallen Job Mooren via een penalty nog een duit in het zakje: 4-0. Eerder was Mooren nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal ging net over. Mooren kreeg later wel zijn tweede gele kaart. Net als tegen RKDEO moest de spits het veld vroegtijdig verlaten. Een kleine smet op een verder zorgeloze overwinning van DOSR.

  Door deze overwinning staat DOSR voorlopig bovenaan de ranglijst. Volgende week zondag neemt DOSR het in Sassenheim op tegen Teylingen. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 1-1.
 • Bekijk foto's en live beelden van de wedstrijd