• DOSR wint eerste bekerwedstrijd

 • Een week na het winnen van de Kaag en Braassem-cup is DOSR ook het bekertoernooi begonnen met een overwinning. De thuiswedstrijd tegen sc Buitenveldert, dat op zaterdag uitkomt in de tweede klasse, werd na een 1-1 ruststand omgezet in een 3-1 overwinning.

  De selectie van DOSR heeft ten opzichte van vorig seizoen een een grote metamorfose ondergaan. Tegenover het vertrek van een aantal sterkhouders stond de doorstroming van een groot aantal jeugdspelers. De van de JO19-1 overgekomen Mike van der Poel, Damian Hoogenboom en tweeling Job en Sven Hoogervorst begonnen in de basis. Ook de van Bernardus overgekomen Jasper van der Haven maakte zijn debuut in de eerste officiële basiself van de nieuwe trainer Marcel Vondeling.

  Het vernieuwde DOSR had in het eerste kwartier grote moeite met de behendige spelers van de Amsterdamse tegenstander. De bezoekers kwamen dan ook terecht op voorsprong. Een afgeslagen voorzet werd door de spits via de grond binnengewerkt: 0-1.

  Ondanks dat sc Buitenveldert in het eerste bedrijf een veldoverwicht had, werd de rust bereikt met een gelijke stand. Een opgeruimde vrije trap werd opgevangen door Guido van der Meer. Met een goede pass zette hij Sven van der Meer vrij voor de keeper. De verdediger liftte de bal over de uitgekomen doelman heen het doel in: 1-1.

  Na rust in beginsel hetzelfde spelbeeld. Dit veranderde echter nadat Damian Hoogenboom rond de 55e minuut doorbrak na een prachtige pass van Sam Huigsloot. De vleugelspeler trok goed naar binnen, maar werd naar de grond gewerkt. Een rode kaart was het terechte gevolg voor de centrumverdediger van de bezoekers. De toegekende vrije trap werd door Mark van Diemen direct zuiver binnen geschoten: 2-1.

  DOSR profiteerde direct van de overtalsituatie; na een aantal gemiste kansen verdubbelde het de marge. Een diepe bal van Sven Hoogervorst op Job Hoogervorst werd netjes breed gelegd op aanvalsleider Job Mooren. Voor een leeg doel kon hij eenvoudig binnenschieten: 3-1.

  In het restant van de wedstrijd werd een goal van invaller Luc van der Lem nog afgekeurd en verzuimde Nadal Wesselman een schitterende actie om te zetten in een goal, maar DOSR speelde de manmeersituatie goed uit. Doelman Mike van der Poel voorkwam bovendien met goed keeperswerk in de laatste minuut dat sc Buitenveldert nog een goal op het scorebord kreeg.

  Al met al een goede overwinning van DOSR in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Volgende week gaan de Veenders op bezoek bij zondag tweedeklasser Assendelft.