• DOSR voegt zich na strafschoppen bij laatste 16 in het bekertoernooi

  • De bekerwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser DSO is door DOSR gewonnen na strafschoppen. Nadat het scorebord na 90 minuten voetbal 1-1 aangaf, werden door de Veenders alle strafschoppen binnen geschoten. Omdat DOSR-doelman Jari van Veen de eerste strafschop van DSO stopte, bekert DOSR door. Wie de tegenstander wordt in de achtste finale is nog niet bekend.

    Bij DOSR ontbraken Jasper van der Haven en Robin Gordijn ten opzichte van vorige week. Damian Hoogenboom en Rick Bakker waren de vervangers. Lesley van der Meer en Roy Hoogenboom zijn nog steeds geblesseerd en laatstgenoemde zal naar verwachting helemaal niet meer in actie gaan komen in het kalenderjaar 2020. Jari van Veen keept dit seizoen de bekerwedstrijden in de knock-out fase en nam dus ook tegen DSO plaats onder de lat. Echter zal ook hij de aankomende maanden aan de kant staan met een zware blessure.

    Een harde wind stond schuin over het veld en dat maakte het voetballen er niet makkelijker op. DSO probeerde het spel te maken, maar wist de DOSR-defensie niet in grote mate te verontrusten. Voor de goal van DSO bleef het ook rustig en daardoor leek de rust met een 0-0 stand te worden gehaald. Vlak voor rust sloegen de Zoetermeerders echter toe. In de omschakeling kreeg de snelle en behendige buitenspeler Hagi de bal. Hij had een goede dribbel in huis, omspeelde enkele verdedigers en schoot vervolgens tegendraads raak: 1-0.

    In de tweede helft had DOSR de wind meer in de rug en probeerde het meer op de helft van de tegenstander te voetballen. Dat lukte in het begin nauwelijks, want het werd terug gedrongen door het op dat moment sterkere DSO. Enkele schietkansen leverden geen treffer op, mede door het goede keeperswerk van Jari van Veen. Na ongeveer een uur spelen trok DOSR de stand plotseling gelijk. Job Mooren had een fraaie dieptepass op Damian Hoogenboom in huis. De buitenspeler omspeelde de doelman en schoof de bal binnen: 1-1. In de resterende speeltijd was het DSO dat de beste kans had om de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen, maar een tegendraadse kopbal werd katachtig gepareerd door Jari van Veen. Daardoor zouden penalty’s gaan beslissen wie de volgende ronde zou bereiken.

    Mark van Diemen, Job Mooren, Nino Wesselman, Damian Hoogenboom en Sven van der Meer waren namens DOSR de aangewezen personen voor het nemen van een penalty in de reeks. Omdat zij allemaal overtuigend raak schoten en Jari van Veen de eerste strafschop van DSO keerde, won DOSR de strafschoppenserie met 3-5. Daarmee plaatste DOSR zich voor de achtste finales van het bekertoernooi. De komende weken hebben de rood-gelen eerst nog een belangrijke serie aan competitiewedstrijden op het programma staan, te beginnen met een uitwedstrijd bij koploper Hillegom.