• DOSR verslaat Sparta (AV) en bekert door

 • DOSR heeft in de laatste poulewedstrijd in de beker met 2-0 gewonnen van zaterdagtweedeklasser Sparta (AV). Goals van Job Hoogervorst en Robin Gordijn brachten de Veenders de overwinning. Na het 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Antibarbari bleek deze zege genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

  Guido van der Meer en Joran Bakker kampten met blessureleed, waardoor zij niet bij de wedstrijdselectie zaten. Sven Hoogervorst en Teun Jonkman waren hun vervangers in de basisopstelling. Ook Jasper van der Haven mocht starten, wat ten koste ging van Max Kortekaas.

  DOSR had de zaken in de eerste helft goed op orde. Het gaf nauwelijks kansen weg en kon zelf wel regelmatig gevaarlijk worden. Job Mooren was al vroeg dicht bij de openingstreffer, maar oog in oog met de doelman kreeg hij de bal er niet in.

  Goed samenwerken tussen Job Mooren en Job Hoogervorst leverde niet veel later toch de 1-0 op. Doortastend druk zetten leidde ertoe dat ze samen op de doelman af konden. Job Mooren was niet zelfzuchtig en bood naamgenoot Hoogervorst een niet te missen kans: 1-0. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Na een loepzuivere voorzet van Teun Jonkman kopte Job Mooren tegen de lat, de rebound werd door Robin Gordijn op acrobatische wijze alsnog binnengewerkt: 2-0. Damian Hoogenboom leek de stand nog verder op te leuken met een diagonale knal, maar de Sparta-doelman bracht knap redding.

  In de tweede helft werd DOSR op eigen helft terug gedrongen door de bezoekers. Desalniettemin kwam de voorsprong nooit echt in gevaar. Een kwartier voor tijd waren de Rotterdammers het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar de lat bracht redding voor DOSR. Aan de andere kant verzuimde Job Mooren het duel na een goede actie van Jasper van der Haven in het slot te gooien. In kansrijke positie schoot hij tegen de paal. Ook een fraaie, verre poging van Teun Jonkman bracht de thuisploeg net geen extra goal meer.

  De 2-0 ruststand was zodoende ook de eindstand. Door de driepunter wipt DOSR over zowel Sparta (AV) als Antibarbari heen in de bekerpoule en gaat het als nummer twee door naar de knock-outfase. Volgende week beginnen de rood-gelen aan de competitie. RKDEO komt naar Roelofarendsveen voor de openingswedstrijd.