• DOSR verliest nipt van Teylingen

  • Na een eerdere thuisoverwinning van DOSR op Teylingen (1-0) waren de rollen dit keer omgedraaid. Teylingen wist met 1-0 te winnen in een wedstrijd waarin de wind een belangrijke rol speelde en het voetbal aan beide kanten matig was. Ondanks het rommelige spelbeeld bij beide ploegen is de overwinning van Teylingen verdiend te noemen.


    Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen TAC’90 keerde Bram Reijnders na een schorsing terug in de basiself. Dave Fennes moest door een rugblessure aan de kant blijven, hierdoor schoof Sven Hoogervorst door naar het middenveld en Guido van der Meer naar rechtsbuiten.


    DOSR begon de eerste helft met wind tegen en hierdoor was het vooral tegenhouden voor de rood-gelen. Echte kansen waren er niet voor de Veenders in de eerste helft. Twee mogelijkheden konden genoteerd worden door de oplettende toeschouwer. Eén waarbij de voorzet van Julian Dobbe ternauwernood geblockt kon worden en diezelfde Dobbe kreeg een aardige kans na een pass van Reno van Heiningen, maar de inzet van Dobbe werd goed gekeerd door de snel uitkomende doelman. Teylingen kreeg meer en betere kansen. Een strakke voorzet van Pascal de Ridder werd op een haar na gemist door rechtsbuiten Tom van der Vlugt. Diezelfde van der Vlugt zorgde even later voor de assist op wat later de enige goal van de wedstrijd zou blijken. Van der Vlugt bereikte vanaf de achterlijn De Ridder die snel wegdraaide en in de verre hoek binnenschoot, 1-0. DOSR was van slag en Teylingen kreeg voor rust nog twee grote mogelijkheden op de 2-0. Eerst was het de inzet van Dirk Zwetsloot die uiteenspatte op de lat en later maakte De Ridder zich knap vrij in de zestien maar zijn schot was te gehaast en ging ruim over.

    Met de wind in de rug probeerde DOSR in de tweede helft vroegtijdig druk te zetten op Teylingen en zocht het naar de gelijkmaker. Echter, het veldspel van de Veenders was deze dag ondermaats waardoor maar één echte kans ontstond in de tweede helft. Nino Wesselman gaf de bal mee aan Guido van der Meer en diens schot, mede gevangen door de wind, raakte via de keeper hard de lat. DOSR drong daarna wel aan, kreeg veel corners, maar telkens waren de schoten vanuit afvallende ballen onzuiver of werden deze gekraakt door de goed opererende Teylingse defensie. Aan de andere kant was Teylingen gevaarlijk via de counter. Dat leverde nog een grote kans op voor Jaap Zwetsloot, maar zijn kopbal ging net over. In de slotfase ging DOSR opportunistischer spelen maar dit leverde geen kansen meer op. Teylingen was efficiënter en gezien de kansenverhoudingen de terechte winnaar.

    Ondanks het verlies is DOSR nog volop in de race om plek 4. Volgende week zal dan wel een driepunter gepakt moeten worden in een thuiswedstrijd tegen Laakkwartier. In de uitwedstrijd won DOSR met 2-4.