• DOSR steviger in middenmoot na zege op hekkensluiter GDA

  DOSR heeft hekkensluiter GDA op het eigen sportpark met 3-0 verslagen. De doelpunten vielen voor DOSR op gunstige momenten, want zowel vlak voor als vlak na rust kwamen deze tot stand. Dankzij de overwinning nestelt DOSR zich steviger in de middenmoot van de 2e klasse C.

  Trainer Marcel Vondeling had voor Job Hoogervorst weer eens basisplaats in petto, Dave Fennes was het kind van de rekening. De wedstrijd werd afgewerkt op kunstgras, omdat het hoofdveld wegens de regenval was afgekeurd.

  DOSR begon matig aan de wedstrijd. GDA startte wel agressief en de Veenders leken in het begin moeite te hebben hetzelfde op te brengen. Beide ploegen konden nauwelijks gevaarlijk worden, maar de eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor de bezoekers uit Den Haag. Een indraaiende corner werd door spits Mark Okhuizen ingekopt bij de tweede paal, maar Guido van der Meer verdedigde uitstekend op de lijn.

  Naarmate de eerste helft vorderde kwam DOSR beter in de wedstrijd, maar met regelmaat was het de grensrechter van GDA die ervoor zorgde dat aanvallen spaak liepen. Zo ook toen Damian Hoogenboom doorbrak en raak prikte. Toch waren het de rood-gelen die voor rust de voorsprong wisten te pakken. Job Hoogervorst had een fraaie solo in huis en werd daarbij in het strafschopgebied omver gelopen. De toegekende strafschop werd door Nino Wesselman verzilverd: 1-0. GDA was het in de fase na de goal helemaal kwijt en DOSR had moeten profiteren. Job Mooren kwam oog in oog met de doelman, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Mark van Diemen kopte een hoekschop van Guido van der Meer binnen, de treffer werd echter terecht geannuleerd wegens een duwfout van Lesley van der Meer.

  Na rust begon DOSR wel scherp, waarbij het de wedstrijd al snel in het slot gooide. Jasper van der Haven werd door Lesley van der Meer gevonden in de diepte en schoot op fraaie wijze raak in de lange hoek: 2-0. Niet veel later was de wedstrijd helemaal beslist toen Job Mooren een sterke individuele actie in huis had en Job Hoogervorst bediende. Hoogervorst vond met een diagonale schuiver het net achter de GDA-doelman: 3-0.

  In het restant van de wedstrijd had DOSR verder weg moeten lopen van de bezoekers. Job Hoogervorst raakte de paal en in de nastoot had Damian Hoogenboom de bal voor het inschieten, maar hij raakte een toegesnelde verdediger op de doellijn. DOSR had de wedstrijd onder controle, maar was in de eindfase vaak slordig, waardoor meer doelpunten uitbleven. GDA gaf niet op en kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar de keren dat Mike van der Poel getest werd toonde hij aan goed bij de les te zijn.

  In de slotfase kreeg GDA-verdediger Önder Yilmaz een rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Voogt. Nadat hij voor een keiharde charge op uitblinker Job Hoogervorst al geel had gekregen, mocht het na enkele riskante tackles geen verrassing heten dat hij ook zijn tweede gele kaart van de middag kreeg. Na opnieuw een harde overtreding, ditmaal jegens Dave Fennes, moest hij het veld verlaten.

  DOSR boekte tegen GDA de derde overwinning op rij in competitieverband. De Veenders stegen vorige week, zonder zelf te spelen, naar de 7e plek en bleven daar ook na afgelopen zondag. Volgende week volgt voor DOSR de lastige uitwedstrijd bij Teylingen. In eigen huis werden de Sassenheimers enigszins geflatteerd met 3-0 verslagen.