• DOSR pakt zwaarbevochten punt op een middag vol tegenslagen

 • In de uitwedstrijd tegen Wippolder heeft DOSR een punt uit het vuur weten te slepen. De 2-2 eindstand kwam pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd tot stand toen Job Mooren een toegekende penalty wist te benutten.

  Bij DOSR keerde Jasper van der Haven na zijn schorsing terug in de basis. Ook Job Hoogervorst sloot weer aan bij de wedstrijdselectie, maar hij was nog niet fit genoeg om te starten. De terugkeer in de basis van Job Mooren zorgde er voor dat Mark van Diemen weer centraal achterin werd geposteerd. Roy Hoogenbom ontbrak wegens een blessure, Damian Hoogenboom moest plaatsnemen op de bank.

  In de beginfase kreeg DOSR al snel twee tegenslagen te verwerken, want het zag sterkhouders Nino Wesselman en Lesley van der Meer vroeg in de wedstrijd uitvallen met een blessure. Vrijwel direct na het uitvallen van laatstgenoemde moesten de rood-gelen ook een tegendoelpunt verwerken toen de organisatie bij een hoekschop zoek leek: 1-0. Het is niet dat deze achterstand helemaal uit de lucht kwam vallen, want het hooggeplaatste Wippolder was tot dan toe de betere partij. De aanvalsleider van de blauw-witten was al enkele malen dicht bij de openingstreffer geweest.
  Desalniettemin was de achterstand voor DOSR van korte duur. Guido van der Meer zag de doelman van gastheren te ver voor zijn doel staan en schoot de bal, gesteund door de wind in de rug, van een meter of 35 over hem heen: 1-1. Een prachtig doelpunt en een zeer welkome opsteker voor DOSR.

  In de tweede helft speelde DOSR tegen de wind in en het koos er voor om Wippolder wat meer te laten komen. Vanzelfsprekend leverde dit een veldoverwicht voor de Delftenaren op, waarbij de captain veruit de gevaarlijkste man was. De behendige buitenspeler vond een keer het zijnet na het slalom en hij bediende eenmaal zijn meegelopen medespeler, maar van dicht bij werd de bal over het doel gewerkt. Uiteindelijk kwam DOSR wederom op achterstand, maar de manier waarop dat gebeurde was zeer merkwaardig. Een snelle aanval van Wippolder werd door de spits doeltreffend afgerond, maar daarbij stond hij ruim buitenspel. Grensrechter Joep Jonkman vlagde ook, maar referee Jhamai besloot het doelpunt goed te keuren. Het leverde veel woede en onbegrip op bij DOSR, daar er geen enkele aanleiding voor de leidsman was om niet op zijn assistent te vertrouwen.

  DOSR moest de rug rechten om niet weer met lege handen te staan en dat deed het dan ook. Job Mooren was kansrijk na een uitstekende steekpass van Nadal Wesselman, maar oog in oog met de doelman vergat hij de trekker over te halen. In de slotfase nam DOSR veel risico - Marcel Vondeling bracht aanvaller Job Hoogervorst voor verdediger Mark van Diemen - en uiteindelijk werd het hiervoor beloond. Guido van der Meer bediende de diepgaande Nadal Wesselman. Laatstgenoemde was iets eerder bij de bal dan de verdediger van Wippolder, die geen gas terugnam en Wesselman onhandig omver liep. De terecht toegekende strafschop werd door Job Mooren opgeëist en overtuigend binnen geschoten: 2-2. In de slotfase was de Wippolder-captain nog één keer gevaarlijk, maar hij schoot de bal naast.

  Door de puntendeling staat DOSR, weliswaar op doelsaldo, nog altijd net boven de degradatiestreep. Wel zag het concurrent Altior langszij komen. Het is duidelijk dat DOSR de komende weken alle zeilen zal moeten bijzetten om weg te geraken uit de gevarenzone. Volgende week volgt opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen koploper Hillegom. In de thuiswedstrijd werd nog een knap gelijkspel behaald. Het is voor DOSR te hopen dat de blessures van Nino Wesselman en Lesley van der Meer meevallen, zodat zij hun team kunnen helpen wederom voor een resultaat te gaan.