• DOSR pakt bij Altior eerste competitiezege van het seizoen


 • DOSR heeft in Langeraar de eerste competitiezege van het seizoen gepakt. Met een vliegende start werd hiervoor de basis gelegd.

  Bij DOSR geen Job Mooren, want hij was geschorst. Guido van der Meer startte in zijn plaats en daardoor schoof Joey van der Geest een linie naar voren.

  Zoals hiervoor beschreven kende DOSR een uitstekende start. Guido van der Meer zag een afstandsschot nog knap gepareerd worden door doelman Sassen, maar niet veel later was het alsnog raak. Na een combinatie tussen gelegenheidsspits Joey van der Geest en Damian Hoogenboom wist laatstgenoemde raak te prikken: 1-0. Een soortgelijke aanval leverde vervolgens een verdubbeling van de score op. De sterk spelende Damian Hoogenboom bediende Teun Jonkman op maat, waarna de veelzijdige aanvaller afdrukte: 2-0.

  Nadien ontstond, zowel in de eerste helft als in de tweede helft, een schouwspel waarbij aan beide kanten weinig kansen werden gecreëerd. DOSR had de boel grotendeels onder controle en had de wedstrijd eigenlijk in het slot moeten gooien toen Damian Hoogenboom alle tijd kreeg om af te drukken, maar hij zocht het doel te hoog. Aan de andere kant was Altior eenmaal dichtbij een goal na een kopbal uit een hoekschop, maar Jasper van der Haven kon op de lijn redding brengen.

  In de blessuretijd wist Altior toch nog te scoren. Robin Gordijn liep de rappe buitenspeler Keijzer omver en een penalty werd toegekend. Captain Noordsij schoot raak: 1-2. De resterende tijd was voor de thuisploeg echter te kort om een resultaat uit het vuur te kunnen slapen.

  Nadat DOSR tegen RKDEO nog een 2-0 voorsprong weggaf, wist het de verdiende voorsprong ditmaal wel te behouden. De eerste driepunter van de competitie is zodoende een feit. Na afloop van de wedstrijd werd bekend gemaakt dat DOSR door de fusie met WVC volgend seizoen verder zal gaan als E.M.M. (Eendracht Maakt Macht, vernoemd naar de oude veiling) en dat daarbij gespeeld zal worden in een rood shirt met zwarte broeken.

  Voorlopig zaak voor DOSR om de positieve start in de competitie voort te zetten. Komende week komt HMSH op bezoek in Roelofarendsveen.