• DOSR opent de competitie met een remise tegen RKDEO

 • DOSR opent de competitie met een remise tegen RKDEO

  DOSR heeft in de openingswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKDEO. De Veenders kwamen op een 2-0 voorsprong, maar wisten deze voorsprong uiteindelijk niet vast te houden.

  Trainer Marcel Vondeling bracht geen wijzigingen aan ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta. In de eerste helft was DOSR de iets betere van de twee, al kreeg RKDEO ook de nodige kansen in de eerste helft. Zo kon spits Simonis zijn voet niet goed achter de bal zetten in een kansrijke positie en meende middenvelder El Marid twee keer recht te hebben op een penalty. Scheidsrechter Mulder wuifde dit twee keer weg. Na een halfuur spelen kwam DOSR op voorsprong. Rechtsback Jasper van der Haven zette goed door nabij de achterlijn en schoof de bal rustig langs de keeper: 1-0.

  Daarna had DOSR de mogelijkheden om de score te verdubbelen. Spits Job Mooren maakte zich knap vrij en had een vrije schietkans, maar zijn harde schot kon worden gekeerd door de goalie van RKDEO. Even later kreeg Teun Jonkman de bal net niet genoeg mee om tot een 100 procent kans te komen.

  Na rust was RKDEO overduidelijk sterker dan in de eerste helft. Dit leidde tot een vlammend schot van El Marid die Mike van der Poel op de lat kon tikken. De rebound was niet besteed aan Simonis. Aan de zijde van DOSR was Sven van der Meer dichtbij een goal nadat de keeper van RKDEO de bal uit een voorzet losliet, maar de inzet van de aanvoerder vloog over het doel. El Marid dacht nadien opnieuw recht te hebben op een penalty na een fraaie dribbel, maar in plaats hiervan kreeg hij een gele kaart vanwege een schwalbe.

  DOSR kwam al vrij snel op 2-0 in de tweede helft. Na een dribbel van Job Hoogervorst, die de bal eerst leek kwijt te raken, schoot de uitblinkende middenvelder met een onverwachts schot knap raak vanaf randje zestien: 2-0. Even later kreeg RKDEO kreeg wél een penalty. Scheidsrechter Mulder zag dat middenvelder Tjaden heel licht werd vastgehouden en wees naar de stip; al met al een makkelijk gegeven strafschop. El Marid ging achter de bal staan en zijn inzet werd gekeerd door Van der Poel, maar vervolgens kon El Marid alsnog vrij eenvoudig intikken: 2-1. Snel na de goal van RKDEO maakten de Nootdorpers ook de gelijkmaker. Tjaden maakte zich knap vrij uit de draai en schoot via de paal resoluut binnen: 2-2. Nadien volgde een rommelige slotfase, waarbij Job Mooren zijn tweede gele kaart kreeg voor aanmerkingen op de scheidsrechter. DOSR kreeg nog een aardige kans in de slotfase. Robin Gordijn kopte uit een corner goed naar de hoek, maar de bal werd voor de doellijn weggehaald. In de laatste minuten van de wedstrijd leken beiden ploegen genoegen te nemen met een punt en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

  DOSR1-RKDEO1 20-9-2020 (3)


  Aanstaande zondag gaat DOSR op bezoek bij Altior. Altior speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen HMSH. De vorige 2 seizoenen wisten de Veenders niet te winnen bij Altior.