• DOSR op de valreep langszij tegen Teylingen

 • In een matig duel, mede gezien de weersomstandigheden, is DOSR in de slotfase langszij gekomen tegen Teylingen. In Sassenheim werd het 2-2, beide ploegen hadden geen recht op de 3 punten. De tweede goal van DOSR was van JO19-speler Joey van der Geest, die zodoende zijn eerst officiële goal maakte in DOSR 1.

  DOSR kampte, net als in de voorgaande wedstrijden, met een aantal blessures. DOSR begon noodgedwongen in dezelfde opstelling als tegen HMSH.

  In het begin van de wedstrijd was Teylingen de betere partij en kreeg het ook kansen. In de vijfde minuut plaatste de nummer 10 van Teylingen de bal net naast het doel. Even later was het wel raak voor de Sassenheimers, uit een corner van DOSR schakelde de ploeg razendsnel om en een fijne voorzet werd secuur binnengekopt door spits Safi. DOSR leek van slag, kwam er niet echt aan te pas en had zichtbaar moeite in balbezit. Toch kwamen de Veenders in de 45ste minuut langszij. Uit een standaardsituatie legde Lesley van der Meer de bal klaar voor Sven Hoogervorst en Hoogervorst faalde niet, 1-1.

  In de tweede helft was DOSR de betere ploeg. Het had veelvuldig de bal en won de meeste duels. Toch was het Teylingen dat op voorsprong kwam. Na een goede corner, en slap verdedigen van DOSR, kon rechtsback Jelle Vooijs Teylingen op voorsprong zetten, 2-1. De goal viel rond de 80ste minuut. DOSR ging opportunistischer spelen en dit heeft DOSR geen windeieren gelegd. Na een goede pass van Hoogervorst kon de jonge Joey van der Geest de bal meenemen en in een leeg doel plaatsen, nadat doelman Zonjee de bal volledig miste. 2-2.

  Zodoende speelde DOSR op de valreep gelijk en blijft het staan op de elfde plek. Na de winterstop zal DOSR beter voor de dag moeten komen om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Op 26 januari 2020 wordt de competitie hervat voor de Veenders met een thuiswedstrijd tegen concurrent ASC.

   Klik hier om de wedstrijdfoto's te bekijken.