• DOSR ondanks late gelijkmaker niet helemaal tevreden met punt

  • Het 1-1 gelijkspel tegen het nog ongeslagen HVV zorgde bij DOSR voor gemengde gevoelens. Hoewel Job Mooren pas in de slotfase een punt veilig stelde voor de rood-gelen, had ook een overwinning er in gezeten. Met oog op de ranglijst schiet DOSR eigenlijk weinig op met een punt.

    Bij DOSR ontbrak Mark van Diemen wegens een vakantie. Robin Gordijn maakte daardoor zijn opwachting in de basis.

    De eerste kans van de wedstrijd was voor een HVV'er, maar de tegendraadse kopbal werd gekeerd door Mike van der Poel. Vervolgens nam DOSR het initiatief over en dat resulteerde in een grote kans voor Job Hoogervorst. In kansrijke positie mislukte zijn volley na een voorzet van Damian Hoogenboom. Laatstgenoemde was zelf ook dichtbij een doelpunt, maar na een individuele actie knalde hij de bal op de lat. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekende Kroonleeuwen vervolgens op voorsprong. De linksbuiten sneed naar binnen en schoot van afstand via de onderkant van de lat binnen: 0-1. DOSR rechtte de rug wel, maar wist voor rust niet te scoren. Na een counter was Job Mooren gevaarlijk, maar zijn schot eindigde op de vuisten van de HVV-doelman.

    In de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijkop. Naarmate de tijd vorderde, zag HVV steeds meer kans de aanval te zoeken in de omschakeling. Het leverde de uitploeg een gevaarlijk afstandsschot op, maar Mike van der Poel redde bekwaam. DOSR wist in het tweede deel lastiger tot kansen te komen, maar was wel dicht bij toen Job Mooren uit een corner op de lat kopte. Ook Lesley van der Meer kreeg een schietkans na een hoekschop, maar hij raakte de bal niet optimaal. Uiteindelijk kreeg DOSR in de slotminuut van de reguliere speeltijd alsnog loon naar werken. Een loepzuivere voorzet van Tim Pereyra, die zijn officiële debuut maakte voor DOSR 1, werd door Job Mooren recht op de doelman gekopt. De doelman ging echter in de fout en liet de bal glippen: 1-1. In de ruim toegekende blessuretijd door de goed leidende scheidsrechter Verduijn volgden geen kansen meer en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

    Bij DOSR waren er na afloop gemengde gevoels met betrekking tot het resultaat. Tegenvallers van deze middag waren de opgelopen blessures van Job Hoogervorst, Job Mooren en Nino Wesselman. De vraag is wie van hen mee kunnen spelen als DOSR volgende week op bezoek gaat bij directe concurrent Wilhelmus.