• DOSR lijdt pijnlijke nederlaag tegen Wilhelmus

 • DOSR lijdt pijnlijke nederlaag uit bij Wilhelmus

  DOSR heeft in een weinig onderhoudend duel tegen Wilhelmus een pijnlijke nederlaag geleden. Pas laat in de wedstrijd viel de enige goal van de wedstrijd, 1-0. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding verdiende beide ploegen niet de overwinning.

  DOSR kon tegen Wilhelmus niet beschikken over Job Hoogervorst, Job Mooren, Nino Wesselman en Nadal Wesselman. Allen waren niet fit genoeg om te spelen. Hierdoor ontstond een puzzel voor hoofdtrainer Marcel Vondeling. Mark van Diemen keerde terug in de basis na vakantie. Mauro Wesselman en Tim Pereyra begonnen eveneens in de basis. Voor Tim Pereyra betekende dit zijn debuut als basisspeler in DOSR 1.

  Van een onderhoudend duel met veel kansen was deze zondagmiddag geen sprake. In de eerste helft had Wilhelmus een optisch veldoverwicht, maar de beste kansen waren voor de Veenders. Na een goede individuele actie van Tim Pererya kon hij vanaf ongeveer 20 meter afdrukken, maar zijn schot rolde naast. Nadien had Robin Gordijn de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn inzet met buitenkant voet belandde op de paal. De rebound was uiteindelijk voor een verdediger van Wilhelmus. Aan de andere kant redde Mike van der Poel uitstekend op een kopbal van spits Jake Smart.

  In de tweede helft kwam DOSR er aanvallend niet meer aan te pas. De ploeg beperkte zich tot tegenhouden en deed dat lange tijd naar behoren. In de 78ste minuut kwam de grootste kans op een openingstreffer voor Wilhelmus. Een lage voorzet kon vanaf ongeveer 10 meter worden ingeschoten door de buitenspeler, maar dankzij snel positioneren kon Van der Poel de bal keren. Even later was het wel raak voor Wilhelmus. Een hoge voorzet kwam vanaf de zijkant, goalie van der Poel wilde de bak weg boksen, maar de aanvaller van Wilhelmus kreeg de bal net iets eerder zijn hoofd tegen en hierdoor vloog de bal traag in het net. Een kort slotoffensief van DOSR leverde geen kansen op.

  DOSR zal de komende twee wedstrijden snel aansluiting moeten vinden bij de middenmoot. De eerste mogelijkheid hiervoor is aanstaande zondag. Hekkensluiter HMSH komt op bezoek in Roelofarendsveen.