• DOSR langs Laakkwartier met gestolen overwinning

  Op bezoek bij Laakkwartier heeft DOSR met 0-2 gezegevierd. De overwinning was met name te danken aan het ijzersterke optreden van doelman Mike van der Poel. Laakkwartier had, vooral in de tweede helft, een flink veldoverwicht. De behendige aanvallers van de thuisploeg hadden het vizier echter niet helemaal op scherp. DOSR profiteerde hier optimaal van en won door goals van Luc van der Lem en Nadal Wesselman.

  Bij DOSR ontbrak Job Hoogervorst wegens een vakantie. Luc van der Lem kreeg het vertrouwen van trainer Marcel Vondeling en begon op het middenveld.

  Al na een minuut spelen kreeg Laakkwartier een grote kans. Spits Offerman werd in de diepte weggestuurd, maar hij schoot de bal op de benen van doelman Mike van der Poel. In de beginfase konden beide ploegen sowieso makkelijk gevaarlijk worden. Aanvallend gezien staken beide ploegen goed in elkaar, de defensieve organisatie liet daarentegen regelmatig te wensen over. Na ruim een kwartier spelen pakte DOSR de leiding met een schitterende goal. Damian Hoogenboom passeerde op fraaie wijze twee tegenstanders en trok de bal terug in de doelmond. Guido van der Meer stapte slim over de bal heen, waarna de inlopende Luc van der Lem zuiver raak schoot: 0-1. Van der Lem tekende hiermee voor zijn eerste treffer in DOSR 1 in dit seizoen.

  Voor Laakkwartier was de tegentreffer het teken om de duimschroeven strakker aan te draaien. Vooral het handige duo Ouarraki en Aydin vormden een constante plaag voor de defensie van DOSR. Zo creëerden zij een aantal schietkansen voor zichzelf, maar de echte scherpte in de pogingen ontbrak. Vaak eindigden deze ballen naast of in de handen van Mike van der Poel. De grootste kans van de eerste helft volgde op slag van rust. Een vrije trap werd met het hoofd weer voorgebracht door centrale verdediger Stam, maar Offerman kwam een teenlengte tekort om binnen te kunnen tikken. Aan de andere kant had Job Mooren nog een aardige poging in huis, maar deze eindigde vanuit een lastige hoek op de vuisten van doelman Veugelers.

  Alhoewel DOSR in de rust een kwartier de tijd had gekregen een plan te bedenken om de zaken beter op orde te krijgen, werd Laakkwartier in de tweede helft juist alleen maar sterker. Laakkwartier creëerde kans op kans en kreeg ook een aantal vrije trappen rondom het strafschopgebied. Aydin legde tweemaal aan, maar Mike van der Poel had goed oog op beide inzetten en pareerde deze vakkundig. Dat DOSR nauwelijks onder de druk uitkwam had het overigens ook aan zichzelf te wijten, want in balbezit was het de tweede helft veel te onrustig. Na bijna 70 minuten spelen dacht Laakkwartier aanspraak te maken op een strafschop toen Ouarraki over het been ging bij Sven van der Meer, maar scheidsrechter Vogelenzang oordeelde dat de vleugelspeler te makkelijk naar de grond ging.

  Met nog 10 minuten op de klok verzwikte de arbiter plotseling zijn enkel. Een minutenlange verzorging volgde, maar gelukkig kon hij de wedstrijd afmaken. Terwijl het spel stil lag, werd bij Laakkwartier besloten centrale verdediger Stam door te schuiven naar de spitspositie. Dit bleek voor DOSR uiteindelijk de sleutel om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nadat Jasper van der Haven en Mauro Wesselman in de omschakeling al waarschuwingen hadden afgegeven, profiteerde DOSR uiteindelijk optimaal van de geboden ruimte. Invaller Mauro Wesselman ging er op de linkerflank vandoor en bediende zijn eveneens ingevallen neefje Nadal Wesselman. De jarige aanvaller schoot raak en trakteerde zijn teamgenoten door de overwinning veilig te stellen: 0-2. Het betekende bovendien zijn eerste goal voor DOSR 1 in competitieverband.

  Bij Laakkwartier was de geest inmiddels uit de fles en DOSR had zelfs nog uit moeten lopen naar 0-3 en 0-4, wat enorm geflatteerd zou zijn geweest. Eerst faalde Damian Hoogenboom in de afwerking na een fraaie solo van invaller Teun Jonkman en toen de moegestreden Hoogenboom even later oog in oog kwam met doelman Veugelers ontbrak het hem aan kracht om doeltreffend af te kunnen ronden.

  Dankzij de overwinning vergroot DOSR het gat met Laakkwartier naar 8 punten. Met nog 5 wedstrijden te spelen staat DOSR op de 6e plaats. Het heeft evenveel punten als Teylingen (5e) en Foreholte (7e). Ook doet DOSR voorlopig mee in de strijd om de derde periode. Uit 4 gespeelde wedstrijden pakten de rood-gelen 9 punten en daarmee bezet het de 3e positie achter RVC ’33 en HVV. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ESTO, waarvan in Bodegraven met 2-0 werd verloren.