• DOSR krijgt te weinig op bezoek bij de koploper

 • DOSR krijgt te weinig op bezoek bij de koploper

  DOSR heeft de goede resultaten van de afgelopen weken niet weten door te zetten. Op bezoek bij de koploper kregen de Veenders de beste kansen, maar wist Hillegom door individuele kwaliteiten de wedstrijd te winnen (2-1). DOSR had minimaal een gelijkspel verdiend.

  Ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen DSO keerden Mike van der Poel, Robin Gordijn en Jasper van der Haven terug in de basis. In de eerste helft had Hillegom veelvuldig de bal, maar door goed stoorwerk van DOSR kregen de Veenders de beste kansen. Na een slordige bal van de Hillegom-goalie kreeg Guido van der Meer de bal pardoes voor de voeten, maar zijn inzet ging net over. Verder kon de keeper van Hillegom ternauwernood keren na een scrimmage uit een indraaiende hoekschop. De eerste grote kans voor Hillegom was direct raak. Rond de 40ste minuut stuurde De Jong de rappe buitenspeler Ryan weg, Ryan faalde niet en rondde koelbloedig af; 1-0.

  In de tweede helft was DOSR zeker sterker dan Hillegom. Er waren kansen voor onder meer Guido van der Meer en Job Mooren. Mooren kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te schuiven, van der Meer zijn schot vanaf de achterlijn werd ternauwernood gekeerd. Verder was Mooren nogmaals dichtbij; na een goede actie ging zijn schot voorlangs. Hillegom kwam er in de eerste fase van de tweede helft niet aan te pas en was slordig aan de bal. Na een vlijmscherpe counter, uit een hoekschop van DOSR, kwam de koploper tóch op 2-0 door invaller Talat. DOSR rechtte de rug en na een fraaie individuele actie schoof Job Hoogervorst de bal langs goalie Hogervorst; 2-1. De treffer viel echter te laat en het slotoffensief van DOSR leverde geen grote kansen meer op.

  Al met al een zure nederlaag voor DOSR, omdat de Veenders minimaal gelijkwaardig waren aan de koploper. Deze wedstrijd biedt perspectief voor de komende week. Aankomende zondag reist DOSR af naar Langeraar om het op te nemen tegen Altior.

  De foto's van de wedstrijd kunt u hier bekijken.