• DOSR JO11-1 – ARC JO11-1

    DOSR JO11-1 – ARC JO11-1     0-5

    Vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit jaar en in deze loodzware Hoofdklassepoule.  En ook nog eens tegen het team dat bestaat uit de beste lichting 11 jarige uit heel Alphen. Dit team begon als de kampioenskandidaat en kon dit na deze wedstrijd dan ook worden. Dus alles bij elkaar opgeteld, dit gaat een lastig karwei worden. Zion had  deze week op school een klapper gemaakt en kon door zijn bezeerde rug helaas niet meedoen en begonnen wij de wedstrijd zonder een wissel.

    Danique en Teun gingen voorin de aanval leiden. Kay en Xander op het middenveld de tegenstander gek spelen en de steekpasses geven. en onze beruchte verdedigingsmuur bestond vandaag uit Milan, Dex en Jep. Hierachter stond nog het ijzeren gordijn Wout om het doel schoon te houden. Onze jongens begonnen super gemotiveerd aan de wedstrijd en probeerde er steeds met verzorgt combinatie voetbal tussendoor te komen. Dit was bijna niet te doen omdat onze sterke tegenstander helemaal geen ruimte weg gaf en daardoor kregen we de eerste helft geen enkele mogelijkheid om een doelpunt te maken. De wedstrijd verliep hoofdzakelijk op onze helft waar onze verdediging zijn handen vol om de behendige mannetjes uit Alphen tegen te houden. Maar dat het uiteindelijk 0-3 met de rust was hadden we toch wel een beetje aan ons zelf te danken. Doordat we met opbouwen gelijk onder druk kwamen werd veel de lange bal naar voren gekozen en dat we hierdoor vaak zonder de bal kwamen te zitten was daar een gevolg van. En uit 3 van dit soort situaties kon ARC een doelpunt maken. Het hadden er zelfs wel wat meer kunnen zijn maar door goed keeperswerk onze inzet na balverlies konden we ook wel weer wat aanvallen van de tegenpartij onschadelijk maken.

    De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Teun had met Xander van positie gewisseld en kwam nu op het middenveld wat meer aan de bal en kon met zijn inzet vaak de bal veroveren en het plan was dat Xander nu voorin de bal wat vaker kon ging houden. De eerste helft waren wij 80% en dat moest de tweede helft natuurlijk 100% worden. De strijd ging heen en weer alleen echte kansen kregen wij nog steeds niet en ARC strafte weer onze kleine foutjes gelijk met een doelpunt af. Doordat ARC aan het einde wat slordiger werd kregen wij toch twee mogelijkheden om de eer te redden maar de kansen van Danique en Teun gingen er helaas niet in  en bleef de scoren steken op 0-5 en daardoor ARC de terechte kampioen van deze heel kleine competitie.  Waarin wij maar 4 maar ook hele zware wedstrijden op het hoogste niveau hebben mogen spelen en dat duidelijk is dat als we allemaal top zijn wij voor helemaal niemand onder hoeven te doen. maar als er 1 iets minder is dat dat dan ook gelijk heel lastig word.

    Leon en Ed