• DOSR in eigen huis niet langs Altior

  DOSR heeft in de strijd om een nacompetitieticket twee duren punten laten liggen tegen Altior. De Langeraarders daarentegen zorgden er met de 1-1 eindstand voor dat zij veilig zijn. Waar Altior in het eerste bedrijf de bovenliggende partij was, had DOSR de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich moeten toetrekken. Doordat de concurrenten in de derde periode ook punten lieten liggen, staat DOSR hierin alsnog gedeeld aan kop.

  DOSR-trainer Marcel Vondeling moest het gemis van sterkhouders Job Mooren en Mike van der Poel zien op te vangen. De spits en de doelman bleken niet fit genoeg om te spelen. Mauro Wesselman en Patrick van der Zwet waren hun vervangers. Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen KDO kon Jasper van der Haven wel weer meedoen vanaf het begin. Robin Gordijn moest daardoor genoegen nemen met een plek op de bank.

  De eerste helft was niet van een al te hoog niveau. Beide ploegen hadden moeite de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. DOSR was erg slordig en zag Altior uiteindelijk beter in de wedstrijd komen. De bezoekers creëerden eigenlijk ook nauwelijks kansen, maar kwamen wel op voorsprong toen Van der Weijden tussen twee DOSR-verdedigers raak wist te koppen: 0-1.
  DOSR probeerde de druk op te voeren, maar slaagde hier maar zelden in. Enkele keren was het gevaarlijk middels standaardsituaties, bij één van de corners wist een Altior-verdediger redding te brengen op de doellijn. Eigenlijk viel de gelijkmaker op slag van rust een beetje uit de lucht. Buitenspeler Roy Hoogenboom kwam naar binnen en trok de bal voor, waarna de jarige Mauro Wesselman met de buitenkant van zijn voet op fraaie wijze afrondde: 1-1.

  In de tweede helft werd DOSR sterker. De rood-gelen speelden verzorgder veldspel dan in het eerste bedrijf en zorgden er daarmee ook voor dat Altior er minder uit kon komen met tegenstoten. De beste kansen waren in de tweede helft dan ook voor DOSR. Na een dieptepass van Lesley van der Meer had Damian Hoogenboom moeten scoren. Hij ging vogelvrij op doelman Sassen af en leek hem ook omspeeld te hebben, maar bij het inschieten bracht de sluitpost alsnog redding.

  Dankzij de impulsen van invallers Nadal Wesselman en Job Hoogervorst werd in de slotfase meer gecreëerd. Wesselman passeerde twee tegenstanders op de achterlijn en stelde Hoogervorst in staat om van dichtbij in te schieten, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door een Altior-verdediger. Toen even later de rollen omgedraaid waren, kreeg Wesselman de bal net te ver achter zich om goed te kunnen afdrukken. In de slotseconden kreeg Sven Hoogervorst op de rand van het strafschopgebied nog een schietkans na een snelle aanval, maar hij raakte de bal niet optimaal en zag de bal naast rollen.
  Aan de andere kant had ook Patrick van der Zwet nog één keer reddend moeten optreden. Een afstandsschot werd door zowel Mark van Diemen als Sven van der Meer nog beroerd, maar Van der Zwet wist de lastige inzet vakkundig onschadelijk te maken.

  Na afloop bleek dat de concurrenten in de strijd om de derde periode allemaal punten hadden laten liggen. DOSR deelt de koppositie in de derde periode nu met RVC ’33 en HVV, terwijl ook KDO nog volgt op één punt. Met nog twee wedstrijden te gaan ligt er dus een spannende ontknoping in het verschiet. DOSR speelt volgende week in Gouda tegen ONA, vervolgens wordt de competitie op het eigen sportpark afgesloten tegen kampioen TAC ’90.