• DOSR in eerste bekerwedstrijd ruim onderuit tegen sterk XerxesDZB

 • In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen heeft DOSR een 1-5 nederlaag geleden tegen XerxesDZB, dat uitkomt in de eerste klasse op zaterdag. Deze uitslag was een terechte, aangezien de Rotterdammers simpelweg een paar maatjes te groot bleken.

  Bij DOSR ontbrak Jasper van der Haven vanwege een schouderblessure. Sterkhouder Sven Hoogervorst ontbreekt al de hele voorbereiding en speelde ook nu niet mee.

  DOSR kwam ijzersterk uit de startblokken en pakte een vroege voorsprong. Een vrije trap van Guido van der Meer werd door Job Hoogervorst op fraaie wijze binnen gevolleerd: 1-0. Niet veel later kreeg diezelfde Job Hoogervorst een kans om de score te verdubbelen. Na een goede combinatie over de rechterkant pareerde de doelman zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied.

  Een arbitrale blunder leidde vervolgens de ommekeer in de wedstrijd in. De spits van XerxesDZB werkte een voorzet uit een spelhervatting overduidelijk met zijn hand het doel in, maar arbiter Verduijn had de overtreding niet waargenomen: 1-1. DOSR bleek er dusdanig door van slag dat het ook in rap tempo de 1-2 en de 1-3 moest slikken. In deze fase bleek wel over hoe veel kwaliteit de bezoekende ploeg beschikte.

  Vrijwel de gehele tweede helft werd DOSR op de eigen helft gedwongen. De technisch begaafde spelers van XerxesDZB bleven op zoek naar goals en voor de rood-gelen was het een kwestie van tegenhouden. Door goals kort na rust en vlak voor tijd liep de eindstand op naar 1-5.

  Een pittige nederlaag dus voor DOSR, maar XerxesDZB was simpelweg veel beter. De voorbereiding van DOSR wordt aanstaande dinsdag thuis om 19.30 uur hervat met een oefenwedstrijd tegen RCL. Volgende week zondag wordt de bekercampagne voortgezet in Rotterdam tegen tweedeklasser Antibarbari.