• DOSR draagt rode lantaarn over aan Altior

 • DOSR heeft de eerste competitiezege van het seizoen te pakken. Op het eigen sportpark werd met 1-0 gewonnen van Altior, dat voorafgaand aan het duel hetzelfde aantal punten had.

  Trainer Marcel Vondeling bracht één wijziging aan in de basisopstelling van DOSR. Aanvaller Roy Hoogenboom was afwezig en werd vervangen door Damian Hoogenboom.

  Hoewel de belangen van de wedstrijd ruimschoots bekend waren, begon DOSR matig aan het duel met de Langeraarse concurrent. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers. De Altior-captain stak een medespeler weg en laatstgenoemde verscheen oog in oog met doelman Mike van der Poel. De keeper kraakte de inzet, waarna Sven van der Meer de bal vlak voor de doellijn kon wegwerken. Niet veel later kreeg ook DOSR een levensgrote kans. Een uitstekende voorzet van Damian Hoogenboom leek door Job Hoogervorst van dichtbij eenvoudig te kunnen worden binnengewerkt, maar hij raakte de bal verkeerd en schoot die recht in de handen van de doelman.

  Na een klein half uur spelen was het toch de thuisploeg die de voorsprong pakte. Een hoekschop van Guido van der Meer werd door Sven van der Meer, via de benen van de Altior-doelman, ogenschijnlijk achter de doellijn gekopt. Een verdediger van Altior bracht de bal nog terug in het veld, maar Job Mooren werkte de bal vervolgens alsnog tegen het net. Dat zorgde er in ieder geval voor dat scheidsrechter Jhamai niet werd gedwongen tot het maken van een lastige beslissing: 1-0.

  DOSR wilde na de voorsprong graag doorpakken, maar in verdedigend opzicht liepen de rood-gelen te veel achteruit en zodoende liet het Altior beter in de wedstrijd komen. Het resulteerde in een grote kopkans voor de uitblinkende aanvoerder van de tegenstander en een diagonale schuiver die voor de goal van Mike van der Poel langs ging. Ook voetballend liep het bij DOSR behoorlijk stroef, mede ingegeven door het lastig te bespelen veld.

  In de tweede helft had DOSR de zaakjes een stuk beter op orde. Behoudens een zwabberend afstandsschot heeft Altior eigenlijk geen kansen meer weten te creëren. Het was ook niet zo dat DOSR de kansen aaneen reeg, maar het had qua veldverhouding wel de overhand. De wapenfeiten van de thuisploeg bestonden voornamelijk uit schoten uit de tweede lijn, maar de doelman van de bezoekers werd hierbij zelden op de proef gesteld. DOSR speelde de wedstrijd sober en degelijk uit en mocht daardoor voor het eerst dit seizoen drie punten aan het totaal toevoegen.

  Het was dus zeker geen hoogstaande wedstrijd van de Veenders, maar een overwinning was het enige dat telde en in dat opzicht kan DOSR niet anders dan tevreden zijn. Door de overwinning gaf DOSR de rode lantaarn over aan Altior, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week volgt opnieuw een thuiswedstrijd voor DOSR, wanneer het HVV van trainer André Wetzel op bezoek komt. HVV staat derde op de ranglijst, op slechts één punt van koploper Hillegom en runner-up Wippolder. Aanstaande woensdag speelt DOSR eerst nog een verre uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis voor de beker.
 • Klik hier om de foto's te bekijken