• DOSR deelt punten met concurrent Altior

  • In de strijd om weg te geraken uit de gevarenzone is DOSR er niet in geslaagd om concurrent Altior te verslaan. Na tot twee keer aan toe op achterstand te zijn gekomen, eindigde de wedstrijd in 2-2.

    DOSR speelde in dezelfde samenstelling als een week eerder tegen Hillegom en begon goed aan de wedstrijd. Het hield Altior op eigen helft en kreeg een grote kans toen Guido van der Meer een goede steekbal op Jasper van der Haven in huis had. Het daaropvolgende één-op-één duel werd gewonnen door Altior-doelman Sassen. Naarmate de eerste helft vorderde verloor DOSR de grip op de wedstrijd en werd Altior steeds sterker. Na al een paar keer gewaarschuwd te zijn, moest DOSR rond minuut 40 de openingstreffer slikken. Een voorzet van de zijkant werd binnengekopt door aanvaller Heikoop: 1-0.

    Na rust speelde DOSR veel sterker dan in het eerste bedrijf. Het resulteerde na een goede actie van invaller Damian Hoogenboom in een grote kans, ware het niet dat Job Mooren en Job Hoogervorst elkaar in de weg liepen in het strafschopgebied. Aan de andere kant was invaller Keijzer kansrijk voor de beslissing in de wedstrijd, maar na het omspelen van doelman Mike van der Poel was hij te ver uitgeweken om nog doeltreffend af te kunnen ronden. Dichter naar het eindsignaal voerde DOSR de druk steeds verder op met veel corners en vrije trappen tot gevolg. In minuut 77 was het ook daadwerkelijk raak en wederom ontstond het gevaar via Damian Hoogenboom. Hij bracht de bal voor, waarna deze niet goed werd verwerkt door de Altior-defensie. Job Mooren kreeg zijn voet tegen de bal en stelde Job Hoogervorst daarmee in staat van dicht bij binnen te tikken: 1-1.

    Hoewel het er in deze fase meer op leek dat DOSR zou doordrukken en de voorsprong zou pakken, was het toch Altior dat weer op voorsprong wist te komen. Een lange vrije trap werd door invaller Taha met het hoofd in de verre hoek gewerkt: 2-1. Gelukkig voor DOSR bleek dit niet de genadeklap, want wederom wist het langszij te komen. Ditmaal was het Nino Wesselman die in minuut 89 een afgeslagen bal van een meter of 20 hard en zuiver in de hoek plaatste: 2-2.

    Door de puntendeling bevindt zowel DOSR als Altior zich nog steeds in de groep van zes teams waarvan er twee uiteindelijk nacompetitie tegen degradatie zullen moeten spelen. Bij deze groep heeft de komende tegenstander, Concordia, zich ook gevoegd na hun overwinning op hekkensluiter HMSH. Komende week is het aan DOSR om Concordia op afstand te houden wanneer de Delftenaren op bezoek komen in Roelofarendsveen.