• DOSR boekt broodnodige zege op Laakkwartier

  • De wedstrijd met concurrent Laakkwartier is door DOSR met 3-1 gewonnen. Job Mooren bracht de rood-gelen twee keer op voorsprong, waarna Guido van der Meer de wedstrijd in de blessuretijd in het slot gooide.

    Bij DOSR verschenen vrijwel dezelfde namen aan de aftrap als in de wedstrijd tegen Wippolder. Lesley van der Meer raakte in die wedstrijd geblesseerd en kon tegen Laakkwartier nog niet spelen. Job Hoogervorst verving hem, waardoor enkele verschuivingen binnen het elftal plaatsvonden.

    Op een winderig en nat sportpark Alkemade Oost probeerde DOSR de opbouw van de bezoekers in de beginfase al vroeg te verstoren. Na verloop van tijd wisten de technisch begaafde spelers van Laakkwartier DOSR wel terug te dringen, maar kansen kregen ze nauwelijks. De thuisploeg kreeg er zelf ook niet veel, maar was via Job Mooren wel een keer dichtbi de openingstreffer. Doelman Veugelers redde echter bekwaam. Even later was het toch Mooren die de ban brak. Hij werd weggestuurd door Job Hoogervorst en schoof de bal beheerst binnen: 1-0. Dit leek lange tijd ook de ruststand te worden, maar in de slotminuut van de eerste helft werd het alsnog gelijk. Na een onnodige overtreding van Sven van der Meer schoot middenvelder Pereira de toegekende vrije trap van een meter of 25 onhoudbaar binnen: 1-1.

    Vrijwel direct na rust pakte DOSR echter opnieuw de voorsprong. Een lange pass van Sven Hoogervorst werd door Job Mooren op waarde geschat. Hij was zijn directe tegenstander te slim af, omspeelde de doelman en schoof vervolgens binnen: 2-1. Daarna ontstond veelal hetzelfde spelbeeld als voor rust. Laakkwarter had de bal het meeste in bezit, maar wist zelden écht gevaarlijk te worden. Toch ontstond een grote kans voor buitenspeler Offerman na een slippertje achterin. Gelukkig voor DOSR schoot Offerman de bal wild naast. Verder verdedigde DOSR bekwaam en wist het groot gevaar uit de vele standaardsituaties van Laakkwartier af te wenden. De rood-gelen waren zelf enkele malen dicht bij een uitbreiding van de score, maar Mark van Diemen kon tot twee keer toe net niet zuiver genoeg afdrukken en een verkeerde terugspeelbal van een Laakkwartier-verdediger verdween rakelings naast het doel. De wedstrijd werd in de blessuretijd uiteindelijk alsnog in het slot gegooid. Invaller Damian Hoogenboom passeerde met een knappe actie enkele tegenstanders, waarna hij de bal aflegde op Guido van der Meer. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot laatstgenoemde de bal via de onderkant van de lat binnen: 3-1.

    Dankzij de overwinning wipt DOSR over Laakkwartier heen en bezet het nu de 9e plaats. Doordat ook door een groot deel van de concurrentie punten werd gepakt, staat DOSR nog steeds angstvallig dicht bij de degradatiestreep. De eerstvolgende twee competitiewedstrijden worden door de ploeg van trainer Marcel Vondeling uit afgewerkt bij koploper Hillegom en concurrent Altior. DOSR wist dit seizoen in competitieverband nog geen uitwedstrijd te winnen en daar zal snel verandering in moeten komen om de stap naar de middenmoot te kunnen maken. Voordat de competitie hervat wordt, speelt DOSR op zaterdag 22 februari om 14.30 uur eerst nog voor de beker bij en tegen tweedeklasser DSO.