• DOSR beleeft comfortabele middag bij Stompwijk 02

  De belangrijke uitwedstrijd tegen Stompwijk ’92 is door DOSR met 1-4 gewonnen. DOSR ging de rust in met een 0-3 voorsprong. In de tweede helft zou deze comfortabele voorsprong niet meer in gevaar komen.

  Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ROAC kon trainer Marcel Vondeling niet beschikken over Job Hoogervorst, hij kampt met blessureleed. Job Mooren keerde als zijn vervanger terug in de basisopstelling.

  Mooren hielp zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd in het zadel. Na een diepe bal van Mark van Diemen zette Mooren zijn directe tegenstander opzij en passeerde hij de doelman om vervolgens kalmpjes binnen te schuiven: 0-1.

  Ongeveer 10 minuten later volgde een verdubbeling van de score middels vrijwel hetzelfde recept. Ditmaal was het Sven Hoogervorst die een goede dieptepass in huis had. De doelman kwam ver zijn doel uit, waarna Mooren de bal over hem heen lobde en met zijn hoofd afrondde: 0-2.

  Ook defensief oogde DOSR stabiel. Alleen door een individuele actie van captain Ammerlaan wist Stompwijk ’92 gevaarlijk te worden. Hij besloot zijn actie met een schot over de goal.
  Na bijna 40 minuten spelen wist DOSR het veldoverwicht nog verder uit te buiten. Een schitterende pass van Dave Fennes werd door Damian Hoogenboom op waarde geschat en de rechtsbuiten rondde bekwaam af: 0-3. Vlak voor rust schonk diezelfde Hoogenboom aanvalsleider Mooren de kans zijn derde van de middag te maken, maar ditmaal bracht doelman Bennis redding.

  Na rust besloot Stompwijk ’92 het over een andere boeg te gooien. Met opportunistisch spel probeerde het meer te gaan forceren. Vrijwel direct na rust werd het ook gevaarlijk toen invaller Bol doelman Mike van der Poel omspeelde. Daarmee week hij echter teveel uit naar de buitenkant om het doel daadwerkelijk onder vuur te kunnen nemen.
  DOSR wist de Stompwijkse storm al snel af te wenden en bleef tamelijk eenvoudig overeind. Zelf wist in de tweede helft ook nauwelijks doelrijpe kansen te creëren. Voetballend was het nog steeds prima wat de rood-gelen lieten zien, maar de eindpass was regelmatig onzuiver.

  Vlak voor tijd wist DOSR toch nog een vierde treffer te produceren. Jasper van der Haven bekroonde zijn sterke optreden door een pass van invaller Mauro Wesselman vanuit een lastige hoek tot doelpunt te promoveren: 0-4.
  Het enige smetje op de comfortabele overwinning was de tegengoal die DOSR in de slotseconden moest incasseren. Een scherp aangesneden vrije trap werd in eerste instantie gepareerd door doelman Van der Poel, maar in de nastoot wist Bol de 1-4 binnen te werken.

  Desondanks kan DOSR terugkijken op een goede wedstrijd tegen een directe concurrent. Dankzij de overwinning wippen de Veenders over de Stompwijkers heen, met een 9e plek op de ranglijst als gevolg. De meeste ploegen onder DOSR hebben echter wel minder wedstrijden afgewerkt. Om de stap van de degradatiezone naar de middenmoot te kunnen maken zal DOSR een goede serie moeten neerzetten, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Foreholte van komende zondag.