• E.M.M.'21 023 wint cruciaal duel op weg naar kampioenschap/promotie

• Met nog 6 wedstrijden te spelen stond de wedstrijd tegen Meerburg op het programma. Beide ploegen met 21 punten uit 8 wedstrijden en een onderling (positief) verschil van slechts 3 doelpunten.

Waar we in de uitwedstrijd in het begin van het seizoen nog overklast werden en een kansloze 3-0 nederlaag leden was het vandaag vanaf minuut 1 andersom. We waren vol vertrouwen na erg goed spel/goede overwinningen de laatste weken en we wisten wat ons te doen stond, ons eigen spel spelen (feller en gedurfder dan daar) en zorgen dat ze zo weinig mogelijk van eigen helft zouden komen met hun snelle en behendige aanvallers.

Ondanks het goede begin kwamen we toch na 10min met 0-1 achter, met een beetje geluk kreeg Meerburg de bal mee in de kluts en viel de bal precies tussen onze verdedigers en keeper in, waardoor zij deze konden uitspelen en zorgde voor de onterechte 0-1.

E.M.M. was na deze grote teleurstelling verder niet onder de indruk en bleef erg knap doen wat we daardoor ook deden. Dit leidde tot goede mogelijkheden met uiteindelijk de schitterende goal van Lars van der Meer (ingeleid door een perfecte crosspass van Tim van Ruiten), hij nam de bal op z'n borst aan, kwam naar binnen, omspeelde zijn tegenstander en knalde hem strak de verre kruising in.

5min later was het Tim van Ruiten zelf die de 2-1 tegen de touwen schoot en zo gingen we de rust in met een dikverdiende 2-1 voorsprong.

In de rust bespraken we dat we niks moesten veranderen, vooral niet achteruit moesten gaan lopen en dat we gewoon op zoek moesten gaan naar de 3-1.

De 2e helft verliep nog beter dan de 1e, we gaven amper nog een kans weg, waren fel, wonnen alle duels en door nog 2 goals van Lars van der Meer (waarbij de laatste veruit de mooiste van het seizoen was door middel van een prachtig stifje van 15m over de staande keeper) wonnen we deze topper overtuigend met 4-1.

Zaterdag de uitwedstrijd bij Alphense Boys 023-1, aanvang 12.45u, nog 5 duels te gaan om onze doelstelling te bereiken!⚽